Hiihtotähti Petter Northug ui todella syvissä vesissä – vihjaili jo uransa päättymisellä?

© Kuva: Getty Images

Hiihtotähti Petter Northugin uran jatko on hämärän peitossa.

13 MM-kultaa ja kaksi olympiakultaa voittaneen Northugin kuluva kausi on ollut totaalinen pannukakku. Mies on kisannut maailmancupissa vain kertaalleen. Hän sijoittui Lillehammerissa perinteisen tavan sprintissä sijalle 32.

Norjan hiihtoliitto ei valinnut Northugia kauden mc-avaukseen Kuusamoon. Tämä oli urheilijalle rankka pettymys.

– Kun on tullut motatuksi, niin kilpaileminen ei ole enää niin motivoivaa. Maailmancup on ohitse, jos ei ole mukana Kuusamossa, Northug sanoi TV2:n haastattelussa.

Northugia ei nähdä myöskään lauantaina alkavalla Tour de Skillä, sillä hän on varamiehen roolissa. Hiihtäjän mahdollisuudet päästä mukaan olympialaisiin ovat todella ohuet.

– Olympialaiset lähestyvät ja minulle olisi tärkeää olla mukana maailmancupissa. Tämä takia joka viikonloppu tulee tehtyä jotain ylimääräistä, Northug kommentoi.

Entinen hiihtotähti Frode Estil arvioi, että Northugia tuskin nähdään Etelä-Korean olympialaisissa.

– Se on koko ajan hankalampaa. Tour de Ski on erinomainen näyttöpaikka ja valinta olympialaisiin edellyttää menestystä kansainvälisissä kisoissa, Estil painotti Verdens Gangille.

Lähde: Aftonbladet

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!