Britannian urheilun elävä legenda Mo Farah ajatteli lämmittävänsä ihmisten mieliä lähettämällä seuraajilleen harmittoman joulutervehdyksen Instagramissa. Suurin osa ilahtui suuresti juoksijatähden ystävällisestä eleestä. Osa miehen muslimitaustaisista seuraajista kuitenkin raivostui siitä, että vannoutunut muslimi toivotti ihmisille julkisesti hyvää joulua.

Pillastuneet fanit ruoskivat somalitaustaista juoksijatähteä rankoin sanankääntein somepäivityksensä kommenttiosiossa. Monet muslimit haukkuivat Farahia uskontonsa pilkkaamista, ja solvaukset äityivät nopeasti myös suorastaan rasistiseksi.

Monet Farahin kannattajat väänsivät juoksijalegendan somekuvan kommenteissa kriitikoita vastaan, ja nostivat esille muun muassa sen, että brittitähdellä on uskostaan huolimatta kristitty vaimo. Somesolvaukset tulivat vain kuukauden jälkeen siitä, kun 34-vuotias juoksija valittiin perinteikkäässä BBC:n urheilugaalassa vuoden urheiluhahmoksi.

Farah on Britannian urheiluhistorian menestyneinen kestävyysjuoksija. 5000 metrin ja 10 000 metrin matkoja juossut urheilutähti voitti olympiakultaa vuosina 2012 ja 2016. Hän on Lasse Virénin lisäksi ainoa mies, joka on voittanut kummankin matkan olympiakullat perättäisissä olympiakisoissa.