Amerikkalaisen nyrkkeilyn ikoni Roy Jones Jr. on julkistanut uransa viimeisen ottelunsa. Entinen neljän eri painoluokan mestari palaa kehään viimeisen kerran 8. helmikuuta alemman raskassarjan pääottelussa Pensacolassa, Floridassa pidettävässä Island Fights -otteluillassa.

49-vuotias nyrkkeilylegenda ei ilmoittanut vielä viimeistä vastustajaansa. Vuoden 1988 olympialaisten kultamitalisti vahvisti kyseessä olevan joka tapauksessa hänen jäähyväisottelunsa.

– Viimeinen päiväni Bayn areenalla. Jos haluatte nähdä minut viimeisen kerran, tulkaa paikalle. Tämä on viimeinen otteluni, Jones paljasti Boxing Scenelle.

Island Fights -promootion toimitusjohtaja Dean Toole oli innoissaan lajilegendan saamisesta ottelukorttinsa vetonaulaksi. Ilmoitus kymmenen viimeisestä 11 ottelustaan voittaneen Jonesin jäähyväisottelusta herätti hurjan määrän huomiota sosiaalisessa mediassa.

– Tämä on aivan mahtavaa ja loistavaa. On sanoinkuvailemattoman hienoa saada Roy otteluiltaamme. Puhelimemme pirisee kokoajan ja sosiaalinen media on tulvinut kommentteja. Tämä merkitsee minulle kaikkea. Jones oli suurin idolini nuorena, seurasin hänen uraansa haltioissani. On uskomatonta, että hän ottelee meillä, Toole intoili Boxing Scenen haastattelussa.

Roy Jones Jr. on voittanut urallaan 65 ottelua ja hävinnyt vain yhdeksän. Voitoista jopa 47 on tullut tyrmäyksellä. Viimeksi konkari-iskijä otteli viime helmikuussa reissumiesottelija Bobby Gunnia vastaan, josta hän nappasi melko helpon voiton teknisellä tyrmäyksellä.