Amerikkalaisen nyrkkeilyn suurimpien legendojen joukkoon luettava George Foreman on paljastanut, kuka on hänen mielestään tällä hetkellä maailman paras raskassarjan nyrkkeilijä. Tämän kunnian jenkkiveteraani suo brittiläiselle IBF-, IBO- ja WBA-liittojen raskassarjan mestarille Anthony Joshualle.

– Anthony Joshua on mielestäni todellinen ja oikeutettu raskassarjan mestari. Hän on se kaveri, joka kaikkien haastajien on voitettava. Hänessä on jotain erityistä, Foreman hehkutti The Sunille.

Nyrkkeilylegendan syy huomttavalle ylistykselle on selvä – Foremanin mukaan Joshua tekee salilla kovempaa töitä kuin muut haastajansa.

– Anthony Joshualta löytyy jotain, mitä kaikilta hänen painoluokkansa ottelijoilta tulisi löytyä – hän on huippukunnossa. Hän paiskii hommia salilla, nousee kehään ja saattaa joutua isketyksi kanveesiin 11. erässä. Hänellä on kuitenkin kuntoa nousta ylös ja kääntää ottelu itselleen. Hän kykenee kaivamaan jopa komean tyrmäyksen, kuten tänä vuonna Klitshkoa vastaan. Hänellä on taistelutahtoa ja kuntoa, Foreman kehui.

Raskassarjan äänekkäimmille MM-haastajille Foremanilta ei riittänyt kuitenkaan juurikaan suitsutusta. Brittimedian tiedustellessa legendaiskijän mielipidettä paluuta kehään suunnittelevasta Tyson Furysta Foreman tarjoili heille huvittavan vastauksen.

– Anteeksi, kuka hän siis on? En ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta kaverista, Foreman vitsaili.

68-vuotias Foreman oli amerikkalaisen nyrkkeilyn suurimpia tähtiä aktiiviuransa aikana vuosina 1969-1977 ja 1987-1997. Jenkkiottelija saavutti urallaan olympiakultaa ja yhdeksän eri maailmanmestaruutta.