Tenniksen maailmanrankingin ykkössijan saavuttanut Rafael Nadal on uransa huipulla. 31-vuotias tennistähti ei kuitenkaan usko enää jatkavan uraansa vuosikausia. Tuoreessa espanjalaismedia AS:n haastattelussa Nadal paljasti, ettei usko pelaavan niin pitkään kuin 36-vuotias Roger Federer.

– Tässä vaiheessa uraani oli hienoa, että onnistuin saavuttamaan rankingin ykkössijan. Nappasin sen ja olin todella onnellinen. Mutta en tavoittele sitä uudestaan. Tavoitteeni on olla terve ja kilpailukykyinen. En aio olla kuin Federer, espanjalaistähti myönsi.

16 Grand Slam -turnausvoittoa ja olympiakullan ansioluetteloonsa haalinut on saavuttanut enemmän, kuin suurin osa tennisammattilaista osaisi unelmoidakaan. Vaikka Nadal aikoo puolustaa rankingsijoitustaan vielä ensi vuonna, espanjalaisurheilija paljasti lopettavan uransa todennäköisesti viimeistään muutaman vuoden päästä.

– Kaikilla on oma matkansa. Kun olin 26-vuotias, en uskonut pelaavani tennistä vielä 31-vuotiaana. En osaisi kuvitella pelaavani edelleen vielä Roger Federerin iässä. Sitä ei koskaan toki tiedä, sillä on kyse urheilullisista kyvyistä, innosta ja valmistautumisesta, Nadal pohdiskeli.

Nadal saavutti tänä vuonna komean mestaruuslistansa lisäksi uusia ennätyksiä. Monte Carlon Masters-kisan voittonsa myötä espanjalaispelaaja rikkoi aiemmin Guillermo Vilasin avoimen aikakauden 49 massakentän mestaruusennätyksen. Samalla hän nousi myös tennishistorian ainoaksi pelaajaksi, joka on voittanut kymmenen kertaa putkeen saman turnauksen.