Ruotsalaislehti Expressen ei antanut kovinkaan mairittelevaa arviota suomalaisnaisten panoksesta maastohiihdon maailmancupissa sunnuntaina.

Krista Pärmäkoski ylsi komeasti kolmanneksi naisten vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä Davosissa (uutinen). Kerttu Niskanen oli seitsemäs.

Muiden suomalaisten suksi ei liikkunut aivan yhtä liukkaasti. Riitta-Liisa Roponen oli 18:s, Laura Mononen 20:s, Aino-Kaisa Saarinen oli 35:s ja Anne Kyllönen 37:s.

– Suomalainen fiasko juhlien jälkeen, Expressen otsikoi artikkelinsa.

Tällä ruotsalaisaviisi viittaa 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän juhliin. Saarinen oli keskiviikkona Linnan juhlissa, ja matkasi Davosiin päivää myöhemmin.

– Lataus ei ollut optimaalinen. Olosuhteisiin nähden suoritus oli ok. Tulimme tänne torstaina ja olisimme varmaan tarvinneet enemmän aikaa, koska olemme korkealla, Saarinen sanoi viitaten Davosin korkeuteen noin 1600 metriä meren pinnan yläpuolella.

Saarinen painotti, että hän halusi osallistua itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

– Päätös oli melko vaikea, mutta Suomi juhli 100 vuoden itsenäisyyttä ja oli kunnia olla paikalla. Nautin tunnelmasta ja menin ajoissa nukkumaan, Saarinen kuvaili itsenäisyyspäivän iltaansa.