Kaikkien aikojen parhaimpien raskassarjan nyrkkeilijöiden joukkoon arvostettu Vladimir Klitshko lopetti tänä vuona kilpailu-uransa hävittyään nousevalle huippunimelle Anthony Joshualle huhtikuussa. Entinen raskassarjan kuningas antoi merkittävää tunnustusta brittimestarin taidoille The Sunin haastattelussa.

– Ojensin soihdun nuoremmalle leijonalle. Toivon sydämeni pohjasta, että hän kantaa tätä soihtua pitkään ja on yhtä menestyksekäs kuin minäkin. Olen varma, että Joshua voi yhdistää mestaruudet, Klitshko kehui.

Joshuan ja Klitshkon huhtikuinen ottelu oli yks lähihistorian merkittävimpiä ja taloudellisesti menestyneimpiä nyrkkeilytapahtumia. 90 000 katsojan yleisöennätyksen Wembleyn stadionilla takoneessa otteluillassa olivat pelissä IBF-, WBA- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt.

Puhtaan ylpeyden lisäksi Klitshko tiedostaa, että Joshuan saavutukset kiillottavat myös hänen ansioluetteloaan.

– Mitä kirkkaammin hän kiltää, sitä enemmän kiillän minäkin. Aina kun hävisin urani aikana halusin varmistaa, että hävisin oikeasti kovemmalle miehelle. Se oli mahtava ottelu. Meillä molemmilla oli hauskaa ja faneillakin oli hauskaa. Se oli voitto oikeastaan kaikille. Ei se tuntunut häviöltä. Voitin itselleni paljon kunnioitusta, jota sain sinä iltana vielä enemmän kuin hävittyäni mestaruusvyöt, ukrainalaistähti tunnelmoi.

Alun perin Klitshko hävisi edellä mainitut tittelit marraskuussa 2015 Tyson Furylle. Yllättävän dopingkäryn myötä Fury kuitenkin vetäytyi nyrkkeilystä ja luopui mestaruuksistaan.

Ennen häviötä Furylle ukrainalaiskonkari piti WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen sekä lineaarista ja The Ring -lehden raskassarjan mestaruuksia hallussaan vuosikausia. Klitshkon nimissä on edelleen maailman pisimmän mestaruuden puolustusputken ennätys, joka on 4 383 päivää.

Nyrkkeilylegenda voitti ammattilaisena 64 ottelua ja hävisi vain viisi. Ammattilaisuran ansioidensa lisäksi Klitshko voitti myös olympiakultaa vuonna 1996 Atlantassa.