Sveitsiläisen tenniksen huippunimen Stanislas ”Stan” Wawrinkan kausi meni pahemman kerran pieleen. Todella vaikeat polvivaivat johtivat lopulta leikkaukseen ja kauden ennenaikaiseen lopettamiseen. Nyt Wawrinka on kuitenkin sisuuntunut tekemään paluun kentälle Australian avoimissa, vaikka se tarkoittaisi rankan kivun läpi taistelemista.

– Haluan pelata Australian avoimissa, vaikka en olisikaan 100 prosentin kunnossa. Se on tavoitteeni, Wawrinka kertoi Sport 24:lle.

32-vuotias tennistähti on päässyt pelamaan viimeksi arvokisoissa lähes vuosi sitten Sveitsin sisäturnauksessa. Pelikunnossa on täten varmasti vielä hakemista, mutta Wawrinka haluaa tehdä paluun kilpailuihin niin pian, kuin mahdollista.

– Pääsin pelaamaan viimeksi noin vuosi sitten Sveitsissä, jonka jälkeen polvivaivat alkoivat. Nyt harmittaa, etten lopettanut ennen nurmikkokautta. Se varmaan vain pahensi asiaa. Nyt tähtäimessäni on kuntoutuminen leikkauksista. Teen kovasti duunia kuutena päivänä viikossa, mutta tenniksen osalta olen vielä hieman jäljessä, Wawrinka pohdiskeli.

Lisähaasteen paluukampanjaan tuo pitkäaikaisen valmentajan Magnus Normanin päätös jäädä eläkkeelle kesken sveitsiläistähden kuntoutusurakan. Wawrinka on myöntänyt rehellisesti, että luottovalmentajan ratkaisu ei ollut tennisässän mieleen.

– Se oli todella suuri pettymys. Ollessasi keskellä yhtä urasi synkimmistä hetkistä voit yleensä luottaa siihen, että läheisimmät ihmiset ovat tukenasi. Hänen ajoituksensa oli yllätys. Tarvitsen nyt uuden pitkäaikaisen valmentajan, joka voisi tehdä kanssani töitä vähintään muutaman vuoden ajan, Wawrinka valitteli.

Sveitsin Lausannesta lähtöisin oleva Wawrinka on voittanut urallaan 15 ATP-turnausta. Voitoista kolme irtosi Grand Slam -turnauksissa, Australian avoimissa 2014, Ranskan avoimissa 2015 ja Yhdysvaltain avoimissa 2016.