Tenniksen ylimpään kärkeen kuuluva Novak Djokovic suunnittelee paluutaan lajin huipulle. Puolet viime kaudesta kyynärpäävamman vuoksi menettänyt serbitähti iski ensitöikseen hurjan varoituksen maailmanrankingin kärkinimille Rafael Nadalille ja Roger Federerille.

– Valehtelisin, jos väittäisin tavoittelevani mitään vähempää kuin maailmanrankingin ykköspaikkaa. Otan sen takaisin. Nadal ja Federer, olen tulossa haastamaan teidät, Djokovic julisti Sport360:n haastattelussa.

Serbialaispelaajan parannellessa kyynärpäävaivaansa vanhat kilpakumppanit Nadal ja Federer nappasivat rankingin ensimäisen ja toisen sijan. Djokovic on kuitenkin vakuuttunut siitä, että kykenee tiputtamaan tennistähdet valtaistuimiltaan.

– Tiedän, että pystyn siihen. Olen tehnyt sen ennenkin, joten olen todistanut itselleni kykeneväni siihen. Miksi en yrittäisi sitä uudestaan? Ensinnäkin minulla on tahdonvoimaa, joka on kaikista tärkeintä. Jos todella haluat jotain, sinun on uskottava ja sitouduttava siihen. Niin minä olen tehnyt, huippupelaaja uhosi.

12 Grand Slamia urallaan voittanut Djokovic joutui jättämään viime kauden kesken jo heinäkuussa Wimbledonissa. Serbitähden oli pakko vetäytyä puolivälierästään Thomas Berdychia vastaan vanhan kyynärpäävamman äidyttyä sietämättömäksi.

– Tilanteeni huomioon ottaen minun on tasapainoteltava näitä tavoitteita ja ymmärrettävä, miten kyynärpääni voi. Se saattaa vaatia aikansa. Jos joudun odottamaan vielä ensi vuodesta seuraavaan kauteen, se vain menee niin. Kun lopulta pääsin sille tasolle, en aio tyytyä mihinkään vähempään kuin maailman huippuun, Djokovic pohdiskeli.