UFC:n kevytsarjan hurjimmalle MM-haastajalle Habib Nurmagomedoville sataa kehuja joka suunnalta miehen ällistyttävän ylivoimaisesta voitosta Edson Barbozasta. Äänekkäimmät kamppailufanit vaativat venäläispainijalle välittömästi ottelun jälkeen mahdollisuutta mestaruusotteluun Conor McGregorin kanssa.

Monet asiantuntijat ovat epäilleet, riittäisikö irlantilaismestarin kunto ja taidot puolustamaan mestaruusvyötään väkivahvaa venäläistä vastaan. Viimeisimpänä Nurmagomedovin voittamattomuutta hehkutti UFC:n välisarjan maailmanmestari Tyron Woodley ollessaan eilen vierailevana analyytikkona FOX Sportsin UFC-lähetyksessä.

– Habib on todellinen venäläinen gangsteri. Tämä on niin kova painoluokka. Conor ei pysty voittamaan häntä. Jopa Tonylla [Ferguson] on parempi mahdollisuus, Woodley täräytti.

Samoilla linjoilla oli myös paneelin toinen asiantuntija, jo uransa lopettanut UFC-konkari Kenny Florian.

– Haluan nähdä Habibin ottelevan seuraavaksi jotakuta vastaan, joka voisi antaa hänelle kunnon haastetta. Hän on vain kävellyt näiden muiden kavereiden läpi. En näe ketään sellaisia haastajia sarjassa tällä hetkellä, jenkkitähti latasi.

Florianin mielestä kevytsarjan väliaikaisella mestarilla Tony Fergusonilla olisi vahvemmat työkalut venäläisen päihittämiseen. Florian kuitenkin painotti, että kummankin mestarin pitäisi lähteä otteluun äärimmäisen fiksulla taktiikalla välttäen painimista hurjan venäläisen kanssa.

– Jos haluat voittaa Habibin, sinun on parempi tehdä se nyrkeilläsi. Hän tekee alasvientinsä niin, että häntä on miltei mahdoton osua polvella tai potkulla päähän. Sinulla on parempi olla tolkuton määrä voimaa lyönneissäsi. Conor McGregorilla löytyy voimaa, mutta pystyykö hän antamaan sellaisia iskuja tasaisesti ottelun mittaan? Vaikka saisit sen yhden täydellisen paikan, Habib ei tipahda yhdestä iskusta. Sinun on kyettävä lyömään häntä useamman kerran painavilla osumilla, Florian analysoi.

29-vuotias Nurmagomedov on voittanut kaikki ammattilaisuransa 25 ottelustaan. Siirryttyään UFC:n riveihin vuonna 2012 venäläiskamppailija on voittanut jo yhdeksän ottelua putkeen.