WBO-liiton raskassarjan mestari Joseph Parker on tehnyt kaikkensa päästäkseen nyrkkeilyn ykköstähden Anthony Joshuan ihon alle. Vaikka britti-iskijä vannoi aiemmin pitävän päänsä kylmänä, intoutui 28-vuotias olympiavoittaja lataamaan takaisin tiistaina miesten välisen MM-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Parker väitti useaan otteeseen taustajoukkojensa kanssa, että Joshuan heikkous olisi hänen ”lasinen leukansa”. Uusiseelantilaisten mukaan brittitähti joutuu jatkuvasti tyrmätyksi tavallisissa sparriharjoituksissa treenisalillaan.

Joshua sanoi aiemmin aikovansa vain keskittyä harjoitteluun välittämättä haastajien huuteluista. Nyt Parkerin herjat vaikuttivat kuitenkin murtaneen IBF-, IBO- ja WBA-liittojen mestarin suojauksen.

Joshua täräytti 31. maaliskuuta käytävän huippuottelun tuoreessa lehdistötilaisuudessa aimo annoksen vastaiskuja Parkerin leirin suuntaan.

– Tämä on vain pelkkä PR-stuntti heidän osaltaan. Kaikki huhut mitä olette kuulleet ovat valeuutisia. Vannon käsi sydämellä. Jos höpöttelet siitä, kuinka monesti minut on pudotettu, se on pelkkä markkinointistrategia. Jos haluat pysäyttää minut ja estää minua saavuttamasta kohtaloani, tarvitset enemmän kuin vain ihmisen, Joshua raivosi.

Väitteet ”lasileustaan” Joshua kuittasi rehellisillä kertomuksilla uransa takavuosilta.

– Jos haluatte puhua faktoista, ne ainoat kolme kertaa kun minut on lyöty kanveesiin olivat amatöörien EM-kisoissa. Ihmiset tietävät, että olin silloin vaikeuksissa elämässäni. Lopetin nyrkkeilyn kaksi viikkoa ennen kisoja, ja sitten minut kutsuttiin yhtäkkiä edustamaan maatani. Olin huonossa kunnossa ja jouduin pysäytetyksi. Ei minua tyrmätty. Jos kuntosi loppuu, on vaikea puskea eteenpäin, Joshua paljasti.

Toisen kerran olympiakullan vuonna 2012 napannut brittitähti joutui maistamaan kanveesia sparratessaan vuosia sitten konkarinyrkkeilijää David Pricea vastaan.

– Olin juuri päässyt poliisilaitoksen putkasta. En käytä sitä tekosyynä, mutta David Price on todella kova lyömään. Olin silloin vielä todella kokematon, Joshua myönsi.

Parker ja Joshua kohtaavat mestaruudet yhdistävässä huippuottelussa 21. maaliskuuta Cardiffissa, Walesissa. Pelissä ovat WBO:n, WBA:n, IBF:n ja IBO:n raskassarjan mestaruusvyöt.