Dopingepäilyjen keskellä oleva pyöräilytähti ehdolla arvostetun palkinnon saajaksi

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ranskan ympäriajon nelinkertainen voittaja, maantiepyöräilijä Chris Froome on ehdolla arvostetun Laureus-palkinnon saajaksi. Brittipyöräilijä on yksi kuudesta ehdokkaasta viime vuoden parhaaksi miesurheilijaksi.

Ajoitusta ehdokkuudelle voidaan pitää erikoisena, sillä Froome on parhaillaan keskellä dopingtutkintaa annettuaan viime syyskuussa Espanjan ympäriajon aikana positiivisen dopingnäytteen. 32-vuotiaan kenialaissyntyisen Froomen elimistöstä löytyi tuolloin astmalääke Salbumatolia kaksinkertainen määrä sallittuun nähden.

Froome on kiistänyt käyttäneensä kiellettyjä aineita. Hän on kertonut noudattaneensa lääkärinsä neuvoa astmansa pahennuttua syyskuun Vueltan aikana. Pyöräilyn kansainvälinen kattojärjestö UCI on pyytänyt asiasta selvitystä pyöräilijältä ja hänen Team Sky-talliltaan.

Laureus-palkinnot jaetaan 27. helmikuuta Monacossa järjestettävässä urheilugaalassa. Muina ehdokkaina vuoden parhaaksi miesurheilijaksi ovat muun muassa tennispelaajat Roger Federer ja Rafael Nadal, jalkapalloilija Cristiano Ronaldo, kestävyysjuoksija Mo Farah ja F1-ajaja Lewia Hamilton.

Lähde: Cyclingnews

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!