Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut kolmanneksi ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailussa Italian Anterselvassa.

Voittoon 12,5 kilometrin kilpailussa hiihti Valko-Venäjän Darja Domratsheva ja toisena maaliviivan ylitti Slovakian Anastasia Kuzmina.

Mäkäräinen oli kahden ammuntapaikan jälkeen mukana jopa voittotaistelussa, mutta kolmannella paikalla tulleet kaksi sakkoa pudottivat hänet lähes minuutin päähän kärjestä.

Viimeisellä paikalla tuli vielä yksi sakko lisää, mutta viimeisen 2,5 kilometrin lenkin hurja hiihtovauhti nosti suomalaisen palkintopallille. Mäkäräinen jäi lopulta vain 16,2 sekunnin päähän kisan voittajasta Domratshevasta, joka ampui ainoastaan yhden sakon Mäkäräisen neljää vastaan.

Anterselvan kilpailu oli samalla kenraaliharjoitus ennen vajaan kolmen viikon kuluttua alkavia Pyeongchangin olympialaisia.