Krista Pärmäkoski oli ykkönen maastohiihdon maailmancupissa Planicassa 10 kilometrin kisassa perinteisellä tavalla väliaikalähdöllä.

Voitto maistui erityisen hyvälle, sillä Pärmäkoskelle voitto oli uran ensimmäinen maailmancupin kilpailussa. Palkintopallille hän oli yltänyt aiemmin jo 25 kertaa, mutta voittokoroke oli kiertänyt urheilijaa.

– Upea kilpailu, Suomen Hiihtoliitto hehkuttaa Twitterissä.

Pärmäkosken vanavedessä toiseksi ylsi Ruotsin Charlotte Kalla, joka hävisi suomalaiselle 3,6 sekuntia. Kolmanneksi tullut Norjan Heidi Weng jäi voittajasta yli puoli minuuttia.

Kerttu Niskanen oli Planicassa kuudes, Aino-Kaisa Saarinen 11:s, Laura Mononen 14:s, Riitta-Liisa Roponen 16:s ja Anne Kyllönen 21:s.

FIS Cross-Country

@FISCrossCountry
Krista!!! 🇫🇮 wins her first in @ocplanica. Kalla 🇸🇪 a close 2nd and Weng 🇳🇴 3rd. #ifeelslovenia

X-Country Team FIN

@xcteamfin
Krista nousee ensimmäistä kertaa ykköskorokkeelle maailmancupissa 💪 Upea kilpailu!