Snookertähti Ronnie O’Sullivan aloitti viimevuotisen voittonsa puolustamisen Masters-turnauksessa murskaavalla tavalla.

”The Rocket”-lempinimeä totteleva lajin viisinkertainen maailmanmestari kukisti vastustajansa, hongkongilaisen Marco Fun puhtaasti 6-0 ja jatkaa turnauksessa puolivälierään, jossa hän kohtaa Pohjois-Irlannin Mark Allenin. Ottelu pelataan torstaina.

WST

@WeAreWST
A comprehensive 6-0 victory for @ronnieo147, who knocks out 2011 finalist Marco Fu to reach his 20th Masters quarter final.

The Rocket made three furious centuries in an exceptional first-round display at @yourallypally #DafabetMasters

Avauskierroksen ottelu oli varsin yksipuolinen, sillä ensimmäisten neljän freimin aikana Fu ei juuri pöydälle päässyt, kun taas O’Sullivan teki kolme yli 100 pisteen lyöntisarjaa. Ottelu kesti lopulta ainoastaan tunnin ja 22 minuuttia ja lyöntipisteet menivät O’Sullivanille murskaavasti 649-35.

Lontoossa pelattava Masters-turnaus kuuluu lajin arvostetuimpien turnausten joukkoon ja O’Sullivan on voittanut sen aiemmin jo seitsemän kertaa. Ensimmäisen kerran hän pääsi nostamaan turnauksen voittopokaalia jo vuonna 1995.

Mikäli O’Sullivan onnistuisi voittamaan tämänvuotisen Mastersin, nousisi hän yksinään kärkeen ns. major-tittelien määrässä. Major-turnauksiin lasketaan kuuluvaksi Mastersin lisäksi lajin MM-kilpailut, sekä UK Championship. Tällä hetkellä O’Sullivan jakaa tittelien kärkisijan seitsenkertaisen maailmanmestarin, Stephen Hendryn kanssa. Molemmat ovat voittaneet niitä 18 kappaletta.