Nyrkkeilymestarilta hurjia väitteitä Anthony Joshuasta – syytti huippuiskijää pelkuriksi

© Kuva: Getty Images

MM-ottelua raskassarjan huipputähden Anthony Joshuan kanssa kärttävä Deontay Wilder on pyrkinyt löytämään yhä kekseliäämpiä tapoja päästä britti-iskijän ihon alle. Viimeksi WBC-liiton raskassarjan mestari keksi väittää Joshuan olevan pelkuri, joka ei uskalla matkustaa Brittien saaria kauemmaksi ottelemaan.

Itse maailmaa paljon kiertänyt Wilder epäili, ettei IBO-, IBF- ja WBA-liittojen raskassarjan mestarin pää kestäisi ottelemista vierasyleisön edessä.

– Minulla ei ole mitään ongelmaa tulla Englantiin ottelemaan Joshuaa vastaan. Minua ei matkustaminen huoleta. Olen matkustamisen kuningas. Pelottaako se häntä? Vaikuttaa siltä, sillä hän ei ole koskaan matkustanut mihinkään ottelemaan, amerikkalaispugilisti kuittaili Yahoo Sportsin haastattelussa.

Kummallakin nyrkkisankarilla on tiedossa ottelut kevättalveksi. Joshua kohtaa maaliskuussa WBO-liiton raskassarjan mestarin Joseph Parkerin Walesissa. Wilder taas haastaa kuubalaishaastaja Luis Ortizin maaliskuun alussa New Yorkissa.

Wilder kertoi uskovansa ottelusopimuksen Joshuan kanssa olevan lähellä. Amerikkalaistähti väläytteli aiemmin haluavansa ottelun voittojen jaettavan puoliksi ottelijoiden kesken. Tällainen tulonjako tuskin toteutuu, sillä Joshua on tällä hetkellä selvästi suurempi nimi suuren yleisön tietoisuudessa.

Brittitähti on maininnut aiemmin suunnitelleensa taustajoukkojensa kanssa huippumittelöä vuoden toiselle puolikkaalle.

– En usko, että matsin bisnespuoli tulee olemaan vaikeaa. Ei lainkaan hankalaa, varsinkin jos pieksen Ortizin ja Joshua tekee myös työnsä. En usko sen olevan kovin hankalaa, sillä ihmiset tulevat varmasti vaatimaan tätä ottelua. He eivät halua kuulla voittojen jaosta tai kaikesta muusta. He haluavat vain kuulla, missä matsi on niin he voivat saapua paikalle, jenkkitähti julisti.