UFC:n entinen kevyen raskassarjan maailmanmestari Jon Jones häpäisi loistokkaan perintönsä jäätyään toistamiseen kiinni dopingin käytöstä. Mieheltä riistettiin mestaruusvyö, ja nyt häntä uhkaa vuosien kilpailukielto. Amerikkalaisottelija on kuitenkin niin vakuuttunut syyttömyydestään, että ilmoitti julkisesti ottaneensa valheenpaljastustestin todistaakseen puhtoisuutensa.

Jones jäi kesällä kiinni anabolisen Turinabol-steroidin käytöstä huipputason voittonsa Daniel Cormierista jälkeen. Käry oli jo uran toinen.

MMA Fightingin mukaan jenkkitähti kävi viime kuussavalheenpaljastustesteissä saadakseen todisteita siitä, että hän ei ottanut tietoisesti kiellettyjä aineita. Jones pääsi testistä läpi kiitettävästi.

Kamppailustaran dopingtapauksen käsittely on vielä kesken, eikä hänelle ole langetettu vielä tuomiota. Valheenpaljastustestiä eivät pyytäneet UFC tai mikään dopingviranomainen.

Ennen dopingkäryään Jones nautti suurta arvostusta aikansa parhaana vapaaottelijana. Mies voitti ja puolusti kevyen raskassarjan mestaruutta huippuluokan MM-haastajia vastaan useaan otteeseen.

Jackson-Wink MMA -salin kasvatti voitti uransa 24 ottelusta kaikki paitsi kaksi. Viimeisin voitto Cormierista käännettiin tuloksettomaksi, ja vuosien takaisessa matsissa Matt Hamillia vastaan Jones diskattiin kiellettyjen kyynärpääiskujen vuoksi.