UFC:n kevytsarjan väkivahva MM-haastaja Habib Nurmagomedov ei pääse kamppailufanien toiveista huolimatta vieläkään kohtaamaan painoluokan mestaruusvyön haltijaa Conor McGregoria. Promootion puheenjohtaja Dana White paljasti venäläispainijan kohtaavan näillä näkymin ensin kevytsarjan väliaikaisen mestarin Tony Fergusonin.

– Khabib näytti kehässä loistavalta. Hänellä on todella paljon uskollisia seuraajia. Jos Conor vain suostuu ottelemaan maaliskuussa, voisimme järjestää Nurmagomedov vastaan Ferguson -ottelun seuraavaksi. Sen voittaja kohtaisi sitten McGregorin. Jos Conor haluaisi odotella ensi syksyyn asti, he ottelesivat varsinaisesta mestaruudesta, UFC-pomo paljasti Yahoo Sportsille.

Nurmagomedov nousi kevytsarjan ykköshaastajaksi riepoteltuaan painiotteillaan ylivoimaisen tuomaripäätösvoiton painoluokan hurjimmasta potkunyrkkeilijästä Edson Barbozasta. Venäläisottelija kuittasi komeasta voitostaan illan parhaan ottelun bonuksen ja valtavan nosteen mediassa.

UFC:n kuuluisin supertähti McGregor ei ole otellut vapaaottelussa yli vuoteen. Oikeussotkuissa ja kyseenalaisessa julkisuudessa ryvettynyt kamppailija on kuitenkin vannonut palaavansa häkkiin tänä vuonna.

Viime kesänä Floyd Mayweatherin nyrkkeilykehässä haastanut irlantilaisottelija on vaatinut promootiolta aiempaa suurempia ottelutarjouksia. Kevytsarjan MM-haastajat ja vapaaottelun fanit ovat alkaneet taas jo kyllästyä maailmanmestarin haluttomuuteen puolustaa vyötään aktiivisesti.

White ymmärtää kumpiakin osapuolia, ja uskoo houkuttelevansa miehen takaisin UFC:n riveihin seuraavalla tarjouksellaan.

– Tässä lajissa aika on vihollisesi. Emme voi antaa tämän jatkua loputtomiin ja jättää antamatta muille kavereille sitä mahdollisuutta mestaruuteen. Conor on pärjännyt hyvin ja tehnyt paljon rahaa. Jos hän ei halua otella enää ollenkaan, se on hänen päätöksensä. Sitten menemme eteenpäin ilman häntä. Uskon Conorin olevan kuitenkin tyytyväinen tulevaan tarjoukseeni, White arvioi.