Maailman nopein mies Usain Bolt saavutti upealla pikajuoksu-urallaan 21 maailmanmestaruutta, kahdeksan olympiamitalia ja kaksi maailmanennätystä. Hurjasta ansioluettelosta huolimatta yksi tavoite jäi saavuttamatta. Ainoa asia, joka huipputähteä jäi kaivelemaan oli se, ettei hän onnistunut rikkomaan alle 19 sekunnin rajaa 200 metrin matkalla.

– Ainoa asia, jota en onnistunut saavuttamaan vaikka halusin oli alle 19 sekunnin juoksu 200 metrillä. Se on ainoa juttu, mikä jäi harmittamaan ja kaduttamaan. Kun olin nuori, luulin sen olevan mahdollista. Ehkä sitä ei tapahdu koskaan. Uskoin pitkään, että minä olisin ainoa, joka pystyisi siihen. Sitä ei ollut vain tarkoitettu tapahtumaan, Bolt pohti tuoreessa Yahoo Sportsin haastattelussa.

Pettymyksestä huolimatta Bolt painotti olevansa erittäin tyytyväinen uraansa. Jamaikalaistähti ei ikävöi juoksuradalle, vaan suuntaa katseensa uuteen haasteeseen – ammattilaisuraan jalkapallossa. Miehellä on jo tiedossa testijakso huippuseura Borussia Dortmundissa.

– Oman urani osalta voin sanoa, että olen todella tyytyväinen siihen mitä saavutin. En kaipaa yleisurheilua. En jäänyt miettimään huonoja päiviä ja epänonnistumisiani radalla. Uskon, että kaikki elämässä sattuu syystä. Siksi en katso taaksepäin ja mieti, olisiko jokin kisa voinut mennä eri tavalla. Seuraavaksi suuntaan kunnianhimoni ammattilaispelaajan uraan jalkapallossa. Minulla on testi Dortmundin kanssa maaliskuussa, jolloin näemme onko se unelma mahdollinen, Bolt paljasti.

Bolt rikkoi loistokkaalla urallaan 100 mettrin ja 200 metrin maailmanennätykset ylivoimaisilla 9.58:n ja 19.19:n ajoilla. Pikajuoksua vuosien ajan täysin dominoinut jamaikalainen vetäytyi kilpailuista viime vuoden yleisurheilun MM-kisojen jälkeen.