Ruotsalaishiihtäjä Charlotte Kallan raju rykäisy Etelä-Korean olympialaisten yhdistelmäkisan vapaan osuudella oli kilpasiskoille liikaa.

Kalla nappasi lauantaina uransa kolmannen olympiakullan. Hopealle ylsi Norjan Marit Björgen ja pronssille Suomen Krista Pärmäkoski (uutinen).

Kallan repäisy vapaan osuudella vajaat kolme kilometriä ennen maalia oli liikaa kärkiryhmälle. Björgen, Pärmäkoski, Ebba Andersson ja Natalie von Siebenthal eivät pystyneet vastaamaan Kallan iskuun.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Kalla laati ”salaisen suunnitelman” hiihtotaktiikkaa varten perjantaina valmentajansa kanssa.

– Hän halusi nuukailla perinteisellä osuudella ja säästää voimia vapaan osuudelle, hiihtäjän valmentaja Johan Granath selvitti.

– Halusin yrittää toiseksi viimeisellä kierroksella. Toinen nousu sujui hyvin ja kun nostin vauhtia, niin en halunnut nostaa jalkaa kaasulta. Pidin vauhdin yllä loppuun asti, Kalla kuvaili.

Pärmäkoski yllättyi Kallan vedosta.

– Hän oli todella vahva hyökätessään. Vaikka olin silloin toisena, niin minulla ei ollut mahdollisuuksia häntä vastaan tänään. Olin todella yllättynyt, että hän teki vetonsa jo niin aikaisessa vaiheessa, Pärmäkoski myönsi.