Tämänpäiväisen naisten maastohiihdon 30 kilometrin perinteisen tyylin kilpailun voittanut Norjan Marit Björgen nousi olympiakultansa myötä kaikkien aikojen kovimmaksi talviolympiaurheilijaksi. Voisi siis kuvitella, että Norjan joukkueessa oltaisiin enemmän kuin tyytyväisiä.

Näin ei kuitenkaan näyttäisi olevan, sillä maan hiihtomaajoukkueen päällikkö Vidar Löfshus on avautunut Nettavisen-lehdelle erään toisen urheilijan kohtalosta.

Löfshusin mukaan parhaillaan dopingrangaistuksensa viimeisiä kuukausia kärsivän Therese Johaugin olisi pitänyt olla mukana Pyeongchangissa. Hän antaa Kansainväliselle hiihtoliitolle (FIS) rajua palautetta.

– On häpeällistä, että he estivät hänen tulonsa. Olimme siitä huolimatta parhaita täällä. Toivottavasti Kasper tajuaa tämän, Löfshus jyrähti ja lähetti viestin FIS:n puheenjohtaja Gian- Franco Kasperin suuntaan.

Maajoukkuepomo myös painotti heidän tekevän kaikkensa, että ensi kaudella takaisin kilpaladuille palaava Johaug jälleen menestyy.

– Teemme kaikkemme, että hän saa itselleen kuuluvat mitalit. Hänen olisi pitänyt voittaa niitä jo täältä, mutta oli joku, joka halusi estää sen. He saavat nähdä ensi vuonna, Löfshus jatkoi.

Norja menestyi olympialaisten maastohiihdossa – kuten muutenkin olympialaisissa – erinomaisesti saalistaen lajista yhteensä 14 mitalia. Löfshus antoi ymmärtää, että lisää on ensi vuoden hiihdon MM-kisoista Itävallan Seefeldistä tulossa.