Paluunsa nyrkkeilykehään reilun vuoden tauon jälkeen tekevä tähtiottelija Amir Khan ei ole vielä täysin vakuuttunut Britannian nyrkkeilyn ykkösnimen Anthony Joshuan ansioluettelosta. Entisen maailmanmestarin mielestä kotimaassaan pysyttelevä Joshua ei ole kunnon kansainvälinen tähti, ennen kuin hän on otellut Yhdysvalloissa.

Useasti ulkomailla urallaan otelleen Khanin mukaan raskassarjan nyrkkeily on suosituinta juuri Amerikassa. Brittitähti otteli itsekin viimeksi Las Vegasissa, jolloin hän hävisi keskisarjan huippunimelle Saul ”Canelo” Alvarezille. Khanin mukaan maailmanlaajuista mainetta on vaikea saavuttaa ilman amerikkalaisen yleisön tukea.

– Kun ottelet Amerikassa, nouset maailmanlaajuiseksi tähdeksi. Hänen pitäisi otella siellä ollakseen kansainvälinen tähti. Minä tein niin. Miksi et ottelisi maassa, jossa raskassarjan nyrkkeily on kovassa huudossa? Mielestäni hänen kannattaisi mennä ottelemaan sinne, jos hän haluaa saada kunnolla nimeä. Miettikääpä, ketä kaikkia siellä on ollut? Muhammad Ali, Joe Frazier, George Foreman ja Evander Holyfield, Khan ohjeisti maanmiestään ESPN:n haastattelussa.

Joshuan on toivottu kohtaavan amerikkalaisen huippuiskijän Deontay Wilderin pian. Khanin mukaan Joshuan kannattaisi suunnitella sopivan ovela tie huippuotteluun WBC-liiton raskassarjan mestarin kanssa.

– Hänen tulisi mennä sinne [Yhdysvaltoihin] ja hoitaa joku näyttävä tyrmäys jostain nousevasta ottelijasta. Sitten hän on valmis siihen [otteluun Wilderin kanssa], sillä ottelu näytettäisiin livenä TV:ssä Amerikassa.

Ennen Wilderia Joshualla on edessään WBO-liiton raskassarjan mestari Joseph Parker. Järkäleet kohtaavat toisensa Walesin Cardiffissa 31. maaliskuuta.

Khan nousee nyrkkeilykehään sapattivuotensa jälkeen ensi kertaa 21. huhtikuuta, jolloin hän kohtaa kanadalaispugilisti Phil Lo Grecon.