UFC:n keskisarjan tulokas Israel Adesanya antoi varsin näyttävän myrskyvaroituksen pari viikkoa sitten UFC:n Australian otteluillassa. Nigerialaissyntyinen uusiseelantilaisottelija tyrmäsi MM-haastaja Rob Wilkinsonin debyyttiottelussaan organisaation nimissä. Huikeasta debyytistä huolimatta Adesanya on saanut liudan uusia arvostelijoita, joille mies lähetti tuoreessa Flocombatin haastattelussa tuliset terveiset.

Kriitikot ovat arvostelleet potkunyrkkeilystä ja nyrkkeilystä lähes suoraan vapaaotteluun hypännyttä Adesanyaa yksipuoliseksi ottelijaksi. Uusiseelantilainen ei kuitenkaan vaivaa päätään liikaa vihaajien viestejä lukemalla.

Kamppailulupaus tietää, että edes historian suurimmat hahmot eivät välttyneet arvostelulta. Adesanya löysi omaan tilanteeseensa esimerkiksi kristinuskon päämiehen Jeesuksen, jota hän luonnehti varsin värikkäästi.

– Aivan sama mitä tekisin, kriitikoita tulee olemaan aina. Jopa Jeesus Kristus naulittiin ristille, ja hän oli maailman hyväsydämisin mulkku, Adesanya täräytti.

Adesanya on tehnyt nousuaan kamppailun maailmassa jo pitkään. Vuosien varrella vyölle on kertynyt jopa 80 potkunyrkkeilyottelua. Australiassa suurelle yleisölle tuntematon kamppailija todisti, että kuuluu vaatimattomasta vapaaottelukokemuksestaan huolimatta UFC:n riveihin.

Uusiseelantilainen kertoi, että hän päätyi vapaaottelun pariin ikään kuin sattumalta. Maineen ja mammonan jahtaaminen toisella puolen maapalloa ei ollut alun perin Adesanyan suunnitelmissa.

– Olen tehnyt tätä jo pitkään. En oikeastaan suunnitellut mitään. Olin treenannut hieman lukkopainia potkunyrkkeilyvuosieni mittaan, ja päätin ottaa muutaman vapaaottelumatsin. Kostutin ensin varpaitani veteen, sitten päädyin jopa polvien syvyyteen. Nyt hyppäsin haiden altaaseen, ja haistoin veren, kamppailunousukas sanaili.