Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunovin mielestä hän ei ollut Iivo Niskasta heikompi olympialaisten 50 kilometrillä, Ilta-Sanomat raportoi.

Niskanen oli 50 kilometrin perinteisen tavan yhteislähtökisan kuningas Pyeongchangissa. Suomalainen kävi olympiavoitosta kovimman väännön Bolshunovin kanssa, mutta venäläinen joutui taipumaan viimeisellä kilometrillä Niskasen karatessa kultaan.

Tappio otti koville. Pian kilpailun jälkeen Bolshunov hätkähdytti sanomalla, ettei arvostanut Niskasen käytöstä kesken kisan (uutinen).

Bolshunovin mielestä hän ei ollut Pyeongchangissa 50 kilometrin kisassa Niskasta heikompi. Venäläisen mukaan olympiavoitto karkasi taktisen erheen vuoksi. Niskanen vaihtoi suksensa ennen viimeistä kierrosta, mutta Bolshunov ei.

– On sataprosenttisen varmaa, ettei Iivo ollut minua vahvempi. Hän teki oikean ratkaisun, kun vaihtoi sukset. Ero syntyi siitä. Kultakamppailu ei ollut enää realismia, Bolshunov sanoi Ilta-Sanomille.

– Puhuimme myös huollon kanssa. Kommunikaatiomme siinä kilpailussa ei pelannut. Keneltäkään ei tullut selvää viestiä, että minunkin olisi pitänyt vaihtaa sukset, venäläinen harmitteli.

21-vuotias Bolshunov antoi kuitenkin tunnustusta Niskaselle, vaikka venäläinen kampesi suomalaisen edelle sunnuntaina Salpausselällä 15 kilometrillä.

– Iivo on hyvä ja vahva perinteisen spesialisti. Olen iloinen, että päihitin hänet kotimaassaan, Bolshunov totesi.

Alkuperäinen artikkeli on täällä.