Ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voitto on karkaamassa Kaisa Mäkäräiseltä.

Suomalainen onnistui tänään parantamaan sijoitustaan Holmenkollenilla käydyssä takaa-ajokilpailussa. Lähtösija 40 parani lopppusijoitukseen 22. Valko-Venäjän Darja Domratshevan voittamassa kilpailussa toiseksi tullut maailmancupia johtava Slovakian Anastasia Kuzmina kuitenkin kasvatti eroaan toisena olevaan Mäkäräiseen merkittävästi.

Yhteensä kolme ohilaukausta kisassa ampunut Mäkäräinen oli kaikesta huolimatta kohtuullisen tyytyväinen suoritukseensa.

– Kaiken kaikkiaan paljon parempaa tekemistä kuin sprintissä. Nyt oli parempi valmistautuminen ja parempi olo, hän totesi Ylen tv-haastattelussa.

Hän mainitsi myös ampumapaikalla olleen ongelman, jonka vuoksi joutui tekemään erityisjärjestelyitä.

– Tauluissa oli aika paha varjo makuulla. Täytyi ottaa sen takia hitaasti ja rauhassa, Mäkäräinen kertoi.

Maailmancupin piste-ero on Kuzminan hyväksi nyt 41 pistettä, kun vielä ensi viikon kolme kilpailua Venäjän Tjumenissa ovat jäljellä. Todellisuudessa ero on kuitenkin tällä hetkellä 52 pistettä, sillä kauden lopussa jokaiselta kilpailijalta pudotetaan kaksi huonointa tulosta pois.

’Mäkäräinen aikoo haastavasta tilanteesta huolimatta taistella edelleen kiertueen kokonaiskilpailun voitosta.

– Yksittäisiä hyviä kisoja pitää lähteä tekemään. Harmi, että se kääntyi päälaelleen tällä viikolla. Mutta se voi vielä kääntyä päälaelleen ensi viikollakin, Mäkäräinen muistutti.

Venäjällä kilpaillaan ensi viikon perjantaista lähtien peräkkäisinä päivinä sprintti, takaa-ajo ja yhteislähtökilpailut.