Maastohiihdon maailmancup-kausi on jo päättynyt, mutta se ei tarkoita, etteikö monia hiihtokisoja eri puolilla maailmaa edelleen näillä hangilla käytäisi.

Tulevana lauantaina järjestetään esimerkiksi Yan’anin kaupungin keskustassa, Kiinan pohjoisosassa sprinttikisa 1,8 kilometrin keinolumiradalla.

– Tämä on tärkeä askel matkalla kohti Pekingin olympialaisia 2022. Eräät maailman parhaista hiihtäjistä kilpailevat täällä ja se varmasti auttaa lajin kehittymistä Kiinassa, Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) pääsihteeri Sarah Lewis sanoi China Daily-lehdelle.

Mukana on paljon eurooppalaishiihtäjiä – varsinkin Norjasta – sillä kilpailua sponsoroi norjalainen hiihtovarustebrändi Swix.

Yksi mukana olevista norjalaisista on nuori huippulupaus Lotta Udnes Weng. Vasta 21-vuotias Weng on tämän vuoden maailmancupin kokonaiskilpailun voittajan, Heidi Wengin, serkku.

Matkalla kisapaikalle Lotta Udnes Weng päätti julkaista Instagramissa kuvan, joka oli aiheuttaa melkoisen kohun.

Kuvassa Weng matkatovereineen levitti silmiään sormilla näyttääkseen itäaasialaisilta. Kuva ehti olla julki useita tunteja, kunnes ruotsalaislehti Expressen kysyi asiasta Norjan hiihtopomo Vidar Löfshusilta.

Ei mennyt kauaakaan ennen kuin julkaisua ei enää verkossa näkynyt.

– Otin yhteyttä tämän yksityisen matkan matkanjohtajaan, Löfshus tyytyi sanomaan lehdelle.

Lotta Udnes Weng on todellinen tulevaisuuden lupaus ja esittänyt jo lupaavia otteita aika ajoin. Tänä talvena hän voitti muun muassa ruotsalaistähti Charlotte Kallan Scandinavia Cupin sprintissä. Lisäksi hänellä on useita mitaleita nuorten MM-tasolta.