Nyrkkeilyn raskaan sarjan ykköstähti Anthony Joshua valmistautuu parhaillaan ensi lauantaina käytävään huippuotteluun uusiseelantilaista Joseph Parkeria vastaan.

Joshuan promoottori Eddie Hearn on kuitenkin jo vihjannut mestarin mahdollisista lopettamisaikeista kunhan on ensin yhdistänyt mestaruusvyöt.

Joshua pitää hallussaan IBO-, IBF- ja WBA-liittojen titteleitä, Parker on puolestaan WBO-liiton tunnustama mestari. Mikäli Joshua voittaisi miesten välisen ottelun, puuttuisi häneltä kiistattoman mestarin statuksesta enää amerikkalaisiskijä Deontay Wilderin hallussaan pitämä WBC-liiton titteli.

– Haluamme saada Wilder-ottelun toteutumaan, sillä se toisi AJ:lle raskaan sarjan kiistattoman mestaruuden. Se on jotakin, mitä ei nykyään juurikaan tapahdu, Hearn sanoi.

Toinen kiinnostava ottelu voisi promoottorin mukaan olla kamppailu ex-mestari Tyson Furya vastaan.

– Joshua haluaisi otella Furya vastaan monistakin syistä. Siinä on mukana sekin seikka, että Tyson nappasi Klitschkolta kaikki vyöt, joten hän on tavallaan oikea mestari, Hearn kertoi ja viittasi brittiläis-irlantilaisen iskijän voittoon raskaan sarjan silloisesta hallitsijasta, Vladimir Klitschkosta marraskuussa 2015.

– Mutta kuka tietää, ehkä Anthony lopettaa uransa voitettuaan kaikki vyöt. Hän on riittävän fiksu tekemään niin jos tuntee, ettei paloa ottelemiseen sen jälkeen enää löydy ja miettii että on jo saavuttanut kaiken, Hearn täräytti.

Lähde: Daily Express