Norjan Geilossa järjestettävä 37 kilometrin pituinen Skarverennet -hiihtotapahtuma on jouduttu perumaan.

Järjestäjät ilmoittivat asiasta lauantaiaamuna verkkosivullaan. Syyksi ilmoitettiin liian kova tuuli, joka säätiedotuksen mukaan oli vielä yltymässä. Kisan lähdön oli tarkoitus tapahtua tänään kello 11.30.

– Ei ole järkevää lähettää tässä tilanteessa 12 200 hiihtäjää tunturiin. Tämä ei ole miellyttävä tilanne kenellekään, mutta osallistujien turvallisuus on ykkösasia, tiedotteessa sanottiin.

Kilpailun oli samalla tarkoitus olla hiihtolegenda Marit Björgenin uran päätöskilpailu. Sekä miesten että naisten eliittiryhmän lähtölista vilisi huippunimiä, kuten Krista Pärmäkoski, Raghild Haga, Ingvild Flugstad Østberg, Martin Johnsrud Sundby ja Petter Northug.

Myös dopingrangaistuksestaan aiemmin tällä viikolla vapautuneen Therese Johaugin oli tarkoitus osallistua tapahtumaan, tosin ainoastaan kisan retkisarjassa sponsorinsa kanssa.

XC-skiing info

@MasashiKohmura
Skarverennet 2018 has been canceled due to the weather conditions. It’s shame if this is the last of Marit Bjørgen’s elite career. #fiscrosscountry #xcski bit.ly/2HhG2iC