Ratakelaaja Nikki Emerson oli matkustamassa Emirates-lentoyhtiön koneella Australiaan osallistuakseen Kansainyhteisön kisojen T54-vammaluokan maratonille.

Kesken lennon Emerson halusi käydä omatoimisesti vessassa. Lentoyhtiö kuitenkin ilmoitti, että hänen olisi odotettava ensin ruoka- ja juomatarjoilun päättymistä saadakseen apua.

Emerson päätti kuitenkin hoitaa vessakäynnin itse ja lähti ryömimään pitkin lattiaa kohti WC:tä. Tätä henkilökunta ei kuitenkaan niellyt, vaan ilmoitti ettei hänen käytöksensä ole hyväksyttävää.

– Hän (lentoemäntä) sanoi etten voi ryömiä lattialla, sillä järkytän ihmisiä ja että he auttavat minua kävelemään, Emerson kertoi BBC:lle.

– Mielestäni ei ole hyväksyttävää, että minun on odotettava vessaan pääsemistä jonkun muun aikataulujen mukaan. Minusta myöskin ainoa syy mistä muut matkustajat voisivat kiusaantua olisi se, että heidän käyttämänsä lentoyhtiö ei ole asianmukaisesti varautunut liikuntarajoitteisiin ihmisiin, hän jatkoi.

Hän kertoi ettei ryömiminen ole mikään ongelma hänelle itselleen. Se on myös keino hoitaa itse siirtyminen ilman pyörätuolia ja ulkopuolista apua.

Emersonin mukaan Emirates ei kuitenkaan ole ainoa jolla on vaikeuksia suhtauta liikuntarajoitteisiin ihmisiin.

– Joskus ongelmia on joillakin lentokentillä. Gatwickissa minulle on esimerkiksi sanottu, että minun pitää antaa passini jollekin aivan vieraalle, koska portista ei pääse pyörätuolilla, hän kertoo.

Emerson toteaakin, ettei odota lentämistä nykyään kovinkaan innolla.

BBC otti yhteyttä Emiratesiin ja Gatwickiin asiasta, muttei ole ainakaan toistaiseksi saanut vastausta.

Vammaisurheilijoiden kokema epäasiallinen käytös on noussut viime aikoina puheenaiheeksi laajemminkin.

Aiemmin kerroimme myös toisesta paraurheilijasta, Sophia Warnerista,(uutinen) jota easyJet-lentoyhtiö oli pyytänyt todistamaan oman rajoitteensa apua saadakseen.