Dopingtuomiostaan 18.huhtikuuta vapautuvan Therese Johaugin entinen sponsori, talviurheiluvälineitä valmistava Fischer on joutunut kiusalliseen tilanteeseen.

Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) nettisivulla olevassa Johaugin esittelyssä nimittäin kerrotaan hänen työvälineidensä tulevan edelleen itävaltalaisyhtiöltä.

Fischer kertoi jo Johaugin saatua rangaistuksensa, että kaikissa yhtiön solmimissa sopimuksissa on myös pykälä niiden purkamiseksi mahdollisen dopingkäryn vuoksi.

Se katsoikin parhaaksi tiedottaa asiasta vielä uudemman kerran, kun eräät yhtiön välineitä käyttävät kuluttajat arvostelivat sitä FIS:n sivuilla olleen tiedon perusteella ja uhkasivat jatkossa boikotoida sen tuotteita.

– Varustetiedot FIS:n sivuilla ovat yleistietoja, joita päivitetään vain kerran vuodessa. Meillä on tallissamme niin monia urheilijoita, ettemme pysty muuttamaan tietoja useammin, yhtiö kertoi Twitter-tilillään ja jatkoi:

– Olemme käyttäneet sopimuksemme antidoping-pykälän ja poistimme Therese Johaugin nimen nettisivultamme jo hänen saatuaan rangaistuksensa.

Aiemmin uutisoimme, että Fischer hankki suksitalliinsa uutta suomalaisväriä, kun maailmanmestari Matti Heikkinen hiihtää jatkossa yhtiön tarjoamilla välineillä (uutinen).

Fischer Sports

@fischersports
@FormelEtt @TomimPA @VeijoVaak @FISCrossCountry
Equipment information on FIS website is general information - updated just once a year. There are so many athletes, that we are not able to change the information more often.