Leo-Pekka Tähti oli lupaavassa vireessä jo kauden avauksessaan parayleisurheilun gp-kilpailuissa Sveitsin Nottwilissa. Tähti paransi päivän päätteeksi T54-luokan 800 metrillä omaan Suomen ennätystään lukemiin 1.34,25. Ennätysparannus oli komea, sillä edellinen ennätys oli 1.37,68. Tähden kauden aloitus oli muutenkin lupaava, sillä 200 metrillä hän ylsi 0,11 sekunnin päähän ennätyksestään kelaten 24,71.

– SE parani monta sekuntia, se kertoo kaiken oleellisen. Meni oikein hyvin. Jäin pikkuisen pussiin pari sataa metriä ennen maalia, ei ollut mitään mahdollisuutta päästä kovempaa. Ekaksi kasiksi olen tosi tyytyväinen, meni täysin yläkanttiin kyllä, Tähti sanoi.

Sijoituksina Tähti ylsi 800 metrillä seitsemänneksi ja 200 metrillä neljänneksi.

– Ihan hyvä päivä. 200 metrillä kymmenys Suomen ennätyksestä on tietysti hyvä juttu. Vähän oli veltto olo ennen kisaa, kropassa ei ollut ihan paras mahdollinen isku tänä aamuna. Siihenkin nähden tuli yllättävän kovaa. Neljäs sija tietysti ei hurraa-huutoja nostata, mutta taso oli tosi kova, kaikki olimme kuitenkin aika lähellä. Hyvä fiilis jäi siitä.

Lauantaina Tähti pääsee paraatimatkalleen sataselle.

– Isommat paineet tässä karisivat, kun sai startit alle. Vaikea sanoa mitä sataselta on odotettavissa, alle 14 sekunnin aika olisi tosi hyvä. Siihen olisin tyytyväinen. Ykkössija ja alle 14, sitten ollaan tyytyväisiä, Tähti sanoi.

Myös Toni Piispanen oli päiväänsä tyytyväinen. Kauden avaus 200 metrillä toi kakkossijan tutun belgialaisen Peter Genynin takana ajalla 38,34.

– Hyvä setti tänään. Kakkonen, lähelle omaa ennätystä ja paljon kokemusta uudesta kisatuolista. Tyytyväinen pitää olla, koska asennon säätö jatkuu ja menee eteenpäin, Piispanen sanoi.

Amanda Kotaja avasi kauden 200 metrillä, joka sujui aikaan 30,50. Tuloksena oli neljäs sija.

– Ehkä vähän pientä alkukankeutta, mutta ihan ookoo. Siitä on hyvä jatkaa ja hakea kesän aikana terävyyttä. Uskon, että loppukesästä menee jo paljon paremmin. Ei ollut ollenkaan huono, tasapainoinen kelaus, muttei vielä ollut minulle tyypillistä räjähtävyyttä esimerkiksi lähdössä, Kotaja sanoo.

Henry Manni kelasi T34-luokassa 200 ja 800 metriä. Hän oli 200 metrillä seitsemäs ajalla 29,28 ja 800 metrillä neljäs ajalla 1.47,28.

– Huomattavasti parempaa kuin Italiassa viime viikonloppuna. Kakkosella oli edelleen huono lähtö, mutta silti se oli kelauksena ja aikana paljon parempi. Pieniä asioita kun parantelee, sijoituksetkin ovat jo ihan erilaisia. Kasi ei ollut taktisesti ihan täydellinen, mutta ihan hyvä. Oli hyvä kelaus ja olen siinä mielessä tyytyväinen, että on eteenpäin taas menty, Manni sanoi.

Nuoresta kaartista hienosti onnistui T54-luokassa kelaava Sini Paukkeri, joka paransi 200 metrillä ennätystään lähes kaksi sekuntia aikaan 32,89 ja alitti EM-kisojen tulosrajan. Myös samassa luokassa kelaavat Tuomo Himanka (27,68) ja Niko Ristiranta (28,00) kelasivat ennätyksensä, mutta EM-kisaraja jäi vielä rikkomatta.

Lähde: Urheiluliiton tiedote