Nyrkkeilyn raskaan sarjan megatähti Anthony Joshua on erittäin lähellä sopimusta ottelusta venäläisiskijä Aleksandr Povetkinia vastaan.

Povetkin on WBA-liiton Joshualle nimeämä pakollinen haastaja.

Britti-isikijä pitää hallussaan WBA-, IBF-, IBO- JA WBO-liittojen mestaruusvöitä ja on neuvotellut pitkään WBC-liiton mestarin Deontay Wilderin kanssa, mutta asiat eivät ole edenneet toivotulla tavalla.

– Meidän täytyy edetä, koska WBA haluaa tietää mitä tapahtuu seuraavaksi, Joshuan promoottori Eddie Hearn kertoi BBC:lle.

Hearn kertoi, että neuvotteluja Wilderin kanssa käydään edelleen ja ratkaisuja saadaan hänen mukaansa ”tällä viikolla”.

WBA-liitto olisi myöntyväinen myös siihen, että Povetkin voisi kohdata mahdollisen Joshua-Wilder-ottelun voittajan.

– Tällä hetkellä meillä on kaksi vaihtoehtoa: joko allekirjoitamme sopimuksen Wilderin kanssa seuraavasta ottelusta tai vasta seuraavasta ottelusta Povetkin-mittelön jälkeen. Fanit haluavat jo pikkuhiljaa tietää milloin seuraava ottelu järjestetään, Hearn toteaa.

Hänen mukaansa ensimmäinen ottelu olisi syys-lokakuussa ja toinen joulu-helmikuussa.

Suurimpana ongelmana neuvotteluissa Wilderin kanssa on Hearnin mukaan ollut ottelupaikasta sopiminen.

– Deontay Wilder ei halua ottaa tätä matsia Iso-Britanniassa. Hän pitää sitä itselleen epäedullisena, mutta niin pitäisi Anthonykin jos se oteltaisiin Yhdysvalloissa. Hänen mielestään ensimmäinen ottelu pitäisi käydä Briteissä ja jos Wilder voittaa, niin seuraava olisi Yhdysvalloissa, Hearn valottaa mestarin suunnitelmia.