MMA Fightingin tietojen mukaan vapaaottelun kärkiorganisaatio UFC suunnitteli neljän isoimman tähtiottelijansa välistä kevytsarjan turnausta. Mukana oli tarkoitus olla muun muassa supertähti Conor McGregor ja lajilegenda Georges St-Pierre.

UFC oli suunnitellut tosissaan järjestävänsä ensimmäisen turnausmuotoisen kilpailunsa sitten vuoden 1999. Kevytsarjan turnaukseen kaavailtiin neljää promootion vetävintä nimeä – McGregoria, St-Pierreä, Nate Diazia ja Khabib Nurmagomedovia.

Promootio olisi halunnut St-Pierren kohtaavan Diazin jo 4. elokuuta tänä kesänä. Venäläisnousukas Nurmagomedov ja McGregor olisivat kohdanneet syksyllä.

Turnaus ei kuitenkaan koskaan ottanut tuulta alleen. Syitä oli useita, mutta merkittävin niistä oli St-Pierren terveyshuolet.

Kuten uutisoimme aiemmin, entinen välisarjan ja keskisarjan maailmanmestari sairastui viime syksynä haavaiseen paksusuolentulehdukseen, joka haittasi hänen harjoitteluaan. Mies joutui luopumaan keskisarjan MM-vyöstään, eikä hänen paluustaan häkkiin ole toistaiseksi tietoa (linkki uutiseen).

Omat hidasteensa turnauksen käynnistämiselle toivat myös McGregorin oikeushuolet. Irlantilainen riehui väkivaltaisesti huhtikuussa New Yorkissa UFC 223 -otteluillan yhteydessä ja joutui pidätetyksi kolmesta pahoinpitelystä. McGregorin tulevaisuus UFC:n riveissä on tällä hetkellä epäselvä (linkki uutiseen).

Nurmagomedov saattaa kuitenkin kohdata myöhemmin tänä vuonna St-Pierren, jos kanadalaiskonkari tervehtyy tarpeeksi palatakseen häkkiin.

Venäläisen manageri Ali Abdelaziz vahvisti MMA Fightingille, että Nurmagomedovin leirillä on tähtäimessään kevytsarjan mittelö St-Pierreä vastaan.

Lähde: MMA Fighting