Aitajuoksija Nooralotta Neziri alitti EM-kisarajan tiistaina Turussa Paavo Nurmen kisoissa.

Neziri ylsi kauden toistaiseksi parhaaseen vauhtiinsa naisten pika-aidoissa, vaikka loppupuolella tuli haasteita. Neziri juoksi 13,20, mikä alitti myös EM-rajan.

– Tosi hyvä lähtö ja muutenkin tosi hyvä juoksu. Meinasi vaan mennä ”nyrkkitappeluksi”, 7:nnen aidan tietämillä meinasi loppua juoksu kokonaan. Olosuhteet oli tosi kylmät, kesti ikuisuuden saada jalat lämpöisiksi. Lähdin taistelemaan 13 sekunnin ajasta, mielestäni onnistuin aika hyvin, juoksussa toiseksi sijoittunut Neziri sanoi SUL:n tiedotteessa.

Nezirin ennätys on kesällä 2016 juostu SE-aika 12,81.

Annimari Korte yllättyi iloisesti 100 metrin aitojen B-erässä, kun hän paransi ennätystään 0,15 sekunnilla aikaan 13,31. Aika on Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaettu 11:s Viivi Avikaisen kanssa. Edellisen ennätyksensäkin Korte juoksi Turussa, vuonna 2012.

Nyt 30-vuotias Korte oli juniorina EM- ja MM-edustaja, mutta sairaus vei viisi vuotta. Viime vuonna hän alkoi harjoitella Barcelonassa huvikseen, tänä vuonna hän on harjoitellut Valenciassa uuden valmentajansa kanssa tosissaan.

– Ihan tärisin tuossa lähdössä, jännitti niin paljon. Sain hyvän lähdön, kun yleensä se ei ole minulla hyvä. Huomasin puolessa välissä, että olen Lotta Haralan kanssa samassa vauhdissa, sitten ajattelin vain, että täytyy vaan painaa menemään. Oli yllätys, että tuli näin hyvä aika, ennätystä toivonut Korte sanoi.

Lähde: SUL