Tennistähti Serena Williams valmistautuu parhaillaan Lontoossa ensi maanantaina alkavaan kauden kolmanteen Grand Slam -turnaukseen, Wimbledoniin.

Samanaikaisesti hän on joutunut pienimuotoisen kohun keskelle.

Verkkosivusto Deadspinin mukaan Yhdysvaltain antidopingtoimisto USADA:n virkailija saapui Williamsin kotiin kesäkuun 14.päivän aamuna kello 8.30, mutta joutui poistumaan paikalta tyhjin käsin.

Sen sijaan, että Williams olisi suostunut testiin, kerrotaan tämän valittaneen USADA:n kohdelleen häntä epäreilusti, sillä se on testannut hänet vuonna 2018 jo viidesti, kun useimpia muita amerikkalaispelaajia on testattu vain kerran, jos sitäkään.

– 23-vuotisen tennisuransa aikana Serena Williams ei ole kertaakaan antanut positiivista dopingnäytettä, vaikka häntä on testattu selvästi useammin kuin muita ammattilaispelaajia – sekä miehissä että naisissa, Williamsin edustaja sanoi Deadspinille lähettämässään tiedotteessa.

Edustajan mukaan USADA on ottanut jenkkitähden epäreilulla tavalla maalitauluksi.

Koko tapaus tuli julkisuuteen naistennisammattilaisten järjestön, WTA:n puheenjohtajan Steve Simonin huolimattomuuden takia. Simon keskusteli asiasta puhelimitse Williamsin kanssa San Franciscon lentokentän yleisissä tiloissa ja ohikulkijat noteerasivat keskustelun.

– Sain Serenalta tekstiviestin ja soitin keskustellakseni hänen huolistaan kilpailukauden ulkopuoliseen testaukseen liittyen. Puhuin sen jälkeen USADA:n johtajan Travis Tygartin kanssa ja kehotin heitä selvittämään asiaa keskenään, Simon totesi.

Testin antamatta jättäminen ei johda kuitenkaan USADA:n mukaan ongelmiin, sillä testaaja ei ollut toiminut tilanteessa sääntöjen mukaan. Hän ei ollut saapunut paikalle oikeaan aikaan.

Testausohjelmassa mukana olevien urheilijoiden on ilmoitettava tunnin aika jokaisena päivänä, jolloin on dopingtestaajien tavoitettavissa.

Williams on arvostellut jatkuvaa testaamistaan aiemminkin. Toukokuun lopussa ennen Ranskan avoimia hän julkaisi kitkerän twiitin jouduttuaan testatuksi jo kahdesti saman viikon aikana huolimatta tuolloisesta erittäin alhaisesta (454) rankingsijoituksestaan. (uutinen)