Aitajuoksija Annimari Korte on kuluvalla kaudella yllättänyt monet yleisurheilua seuraavat.

Juniorina erittäin lahjakas Korte kärsi useita vuosia sairaudesta. Reilu vuosi sitten hän alotti jälleen yleisurheiluharjoitukset – aluksi omaksi ilokseen – nykyisessä kotimaassaan Espanjassa.

Tulokset paranivat hiljalleen ja viime viikolla rävähti. Korte pinkoi Turun Paavo Nurmi Gamesissa 100 metrin aidoissa uuden ennätyksensä 13,31. Koleassa ilmassa syntynyt aika jäi vain kuusi sadasosaa elokuun EM-kisojen tulosrajasta.

Sosiaalisessa mediassa erittäin aktiivinen Korte kertoo Instagramissa joutuneensa vastaamaan Suomen vierailullaan lukuisiin kysymyksiin julkaisemistaan bikinikuvista.

– Jos sinulla on jotain mitä näyttää, tulee siitä olla ylpeä, hän kirjoitti vastanneensa.

Korte julkaisi päivityksessään kaksi kuvaa itsestään, joiden välillä on hänen mukaansa kolme vuotta.

– Oikeassa kuvassa olin sairas ja lihonnut yli kymmenen kiloa. En ole koskaan ollut itsevarma, mutta ajattelin, että näytin myös silloin hyvältä. Nyt olen terve ja tehnyt töitä useita tunteja lähes päivittäin päästäkseni siihen, missä nyt olen, Korte kirjoitti ja jatkoi:

– Olen ylpeä, etten koskaan luovuttanut ja olen nyt paljon itsevarmempi. En sen vuoksi, miltä näytän, vaan koska olen tehnyt niin kovasti töitä. Älkää pelätkö olla ylpeitä itsestänne.