Nuorten MM-kilpailuiden avauspäivän loppukilpailuissa juoksumestarit tulivat Keniasta ja huikean kuulakilpailun mestaruustaiston voittaja Etelä-Afrikasta.

Miesten 10 000 metrillä Kenian Rhonex Kipruto juoksi mestariksi kisaennätyksellä 27.21,08. Ugandan Jacob Kiplimo (27.40,36) ja Etiopian Berihu Aregawi (27.48,41) veivät muut mitalit.

– Hieno päivä. Kilpakumppanini olivat kovia, mutta onnistuin pysymään keskittyneenä, maalissa iloisesti tuulettanut Kipruto sanoi.

Kuulassa Etelä-Afrikan Kyle Blignaut ja Yhdysvaltain Adrian Piperi kävivät 22 metrin paremmalla puolella mestaruustaiston, joka ratkesi yhden sentin erolla Blignautin eduksi. Blignaut työnsi viidennellään 22,07, kun Piperi työnsi niin ikään viidennellään 22,06. Kovatasoisen mitalikolmikon täydensi Kreikan Odysseas Mouzenidis (21,07). Kärkikolmikosta jokainen siirsi ennätyksensä uudelle metriluvulle.

– Olen sanaton voitostani! Yleisö sai minut tekemään parhaani., se kannustus oli todella tärkeää. Olen tehnyt kovasti töitä tämän eteen, ja nyt palaset loksahtivat kohdilleen. Tämä oli palkinto siitä työstä, Blignaut sanoi.

Naisten 5000 metrillä Kenian Beatrice Chebet paineli mestariksi ajalla 15.30,77. Se on Chebetin ennätys. Ennätyksensä juoksivat myös seuraaviksi sijoittuneet Etiopian Eigayehu Taye (15.30,87) ja Etiopian Girmawit Gebrzihair (15.34,01).

– Oli kovaa taistella kahta etiopialaista vastaan, Chebet sanoi.

Lähde: yleisurheilu.fi