Argh! Suomalaiskaksikon jättiyllätys jäi kahden pisteen päähän

© Kuva: Getty Images

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren olivat lähellä todellista superyllätystä Sveitsin Gstaadissa pelattavassa beach volleyn FIVB:n viiden tähden Major-turnauksessa.

Tiistain karsintojen avauspelissä ranskalaisparia Youssef Krou / Quincy Aye vastaan suomalaiskaksikko nousi ensimmäisen erän tappion jälkeen komeaan 2-1 (17-21, 21-11, 15-9) -voittoon.

Uran ensimmäinen Major-turnauksen pääsarjapaikka jäi kuitenkin vielä haaveeksi. Karsintojen toisella kierroksella italialaiset Tiziano Andreatta ja Andrea Abbiati väänsivät kuitenkin 2-1 (13-21, 21-19, 16-14) -voiton Nurmisesta ja Sirenistä ja nappasivat paikan 32 joukkueen pääsarjaan.

Riikka Lehtonen
ja Niina Ahtiainen puolestaan aloittavat pelinsä rankingin perusteella keskiviikkona suoraan pääsarjasta. Lähes kahden kuukauden turnaustauon jälkeen suomalaiskaksikko lähtee hakemaan hyvää pelituntumaa ennen ensi viikolla käynnistyviä EM-kisoja.

– Kaksi viime turnausta jäi minun pienen loukkaantumisen vuoksi väliin, joten nyt on paljon virtaa lähteä taas pelaamaan. Gstaad on hieno paikka, ja on päästy treenaamaan sekä sivukentillä että pääkentällä. Lähdetään taistelemaan ja nauttimaan pelaamisesta, fiilikset ovat sopivan rennot, Ahtiainen juttelee Lentopalloliiton verkkosivuilla.

Taru Lahti-Liukkonen
ja Anniina Parkkinen sen sijaan joutuvat jättämään Sveitsin turnauksen väliin.

– Harmittaa, sillä Tarun ja Ansun peli alkoi näyttää selkeästi paremmalta kuin alkukaudesta. Syynä poisjääntiin on Tarun vatsalihasvamma, joka äityi pahemmaksi Varsovan osakilpailussa. Kuntoutusprosessi on käynnissä ja tilannetta seurataan. Tavoitteena on pystyä taistelemaan EM-kisoissa hyvistä sijoituksista, päävalmentaja Kai Liukkonen kertoo.

Keskiviikkona alkavassa pääsarjassa 32 joukkuetta on jaettu kahdeksaan lohkoon. Jokaisen lohkon kolme parasta etenee 24 joukkueen pudotuspeleihin, lohkovoittajat suoraan toiselle kierrokselle. Major-turnausten molemmissa sarjoissa jaetaan 300 000 dollarin palkintopotti, josta voittajapari kuittaa 40 000, 25:nneksi sijoittuneet paritkin vielä 4 000.

Lähde: Lentopalloliiton verkkosivut


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!