Kaikkiaan 420 maansa eturivin amatööripelaajaa osallistuu tiistaina eri puolilla Eurooppaa käynnistyviin golfin miesten, naisten, poikien, tyttöjen ja miesten kakkosdivisioonan EM-joukkueturnauksiin.

Suomella on joukkueet jokaisessa neljässä ensin mainitussa kilpailussa, miesten tehtyä paluun vuoden tauon jälkeen maanosan ylemmälle sarjaportaalle.

Suomen 24 varsinaisiin joukkueisiin valituista pelaajista 11 oli mukana myös vuodentakaisissa EM-joukkuekisoissa. Eniten vaihtuvuutta löytyy poikien joukkueesta, jossa Kankaisten Golfin Sakke Siltalaa lukuun ottamatta yksikään ei ollut mukana vuoden 2017 turnauksessa.

Parhaiten on pysynyt koossa naisten yhdistelmä, jossa vain kolmasosa on uusia pelaajia. Miesten ja tyttöjen joukkueista puolet pelasivat EM-joukkuekilpailuissa myös vuosi sitten.

Suomi ei yltänyt vuonna 2017 yhdessäkään turnauksessa lyöntipelikarsintojen jälkeen mitalipeleihin eli A-flightiin. Lähimmäksi tätä pääsi kotikisoissaan St. Laurence Golfissa pelannut tyttöjen joukkue, joka jäi ensimmäisenä top 8:n ulkopuolelle. Suomi kuitenkin voitti B-flightin, ja sijoittui turnauksessa kunniakkaasti yhdeksännelle sijalle.

Poikien joukkue oli kymmenes ja naisten yhdistelmä 17:s. Miehet pelasivat kakkosdivisioonan turnauksen Unkarissa, jossa tuli voitto sekä lyöntipelikarsinnassa että A-flightissa. Suomen ohella ykkösdivisioonaan nousivat Portugali, Hollanti ja Serbia.

Jokaiseen pelaavaan kokoonpanoon kuuluu kuusi pelaajaa. Kahtena ensimmäisenä päivänä pelataan lyöntipelikarsintoja, ja joukkueen tulokseen otetaan molemmilla karsintakierroksilla viisi parasta tulosta.

Miesten ja poikien kilpailussa on mukana 16 joukkuetta, jotka jaetaan lyöntipeliosuuden jälkeen A- ja B-flightiin. Kolme viimeiseksi jäänyttä joukkuetta putoaa ensi kaudeksi kakkosdivisioonaan. Viime vuonna ykkösdivisioonapaikkansa miesten puolella menettivät Belgia, Sveitsi ja Wales.

Naisten ja tyttöjen turnauksessa joukkueita on kolme enemmän, joten molemmissa kisoissa kolme lyöntipeleissä viimeiseksi jäänyttä yhdistelmää muodostaa C-flightin. Yksikään joukkue ei menetä sarjapaikkaansa, sillä naisten ja tyttöjen tasolla ei ole kakkosdivisioonaa.