17-vuotiaiden EM-kilpailuiden toinen päivä unkarilaisessa Györin kaupungissa alkoi helteisenä lämpötilan noustessa 27 asteeseen.

Espoon Tapioiden Kia Laisi juoksi uuden ennätyksensä 60,59 ja voitti oman eränsä tyttöjen 400 metrin aitajuoksun alkuerissä. Laisin aika oli alkuerien kolmanneksi nopein ja oma ennätys koheni 0,43 sekuntia. Nurmijärven Yleisurheilun Erin Karjalahti oli oman alkueränsä kuudes ja kokonaiskilpailun 25:s ajalla 64,60.

– Pystyin pitämään oman juoksuni kasassa, vaikka viereiseltä radalta ukrainalainen lähti tosi kovaa. Loppusuoralla tuntui niin helpolta, että viimeisen aidan jälkeen voin hölkötellä maaliin, kertoi Laisi.

Helsingin Kisa-Veikkojen Chibunna Ezeabasirim sijoittui poikien 400 metrin aitajuoksun alkuerässään kolmanneksi ajalla 53,49 ja selviytyi helponnäköisesti lauantaina juostaviin välieriin. Helsingin IFK:n Eero Ilomäki karsiutui. Ilomäen sijoitus oli 22:s ajalla 54,81.

Lähde: yleisurheilu.fi