Lehikoinen ja Mattila ilahduttivat MM-kilpailuissa – ”Meni paremmin kuin toivoin”

© Kuva: Juha Tamminen

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Viivi Lehikoinen ja Nea Mattila tarjosivat aamupäivän ilahduttavinta suomalaismenoa nuorten MM-kilpailuissa, kun he etenivät 400 metrin aitojen alkueristä välieriin. Lehikoinen oli erässään toinen, Mattila ennätyksellään 58,82 oman eränsä kolmas.

Suomalaiskaksikosta ensin alkuerässään juoksemaan pääsi Viivi Lehikoinen, joka otti erässään kakkospaikan ajalla 59,10.

– Rento ja hyvä juoksu, riitti välieriin. Nyt ollaan välierissä, ja keskitytään niihin. Yksi juoksu kerrallaan, Lehikoinen sanoi.

– Huomenna pitää vaan lähteä aika paljon kovempaa, jos mielii finaaliin. Varmasti yli sekunnin kovempaa täytyy juosta, jos haluaa finaaliin, Lehikoinen arvelee.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa 19-vuotiaissa seitsemänneksi noussut Nea Mattila hihkui iloisena juoksunsa jälkeen.

– Meni paremmin kuin toivoin. Kakkosaidalla oli vähän sellaista, että piti päättää, mennäänkö kovaa vai eikö. Päätin tietenkin, että mennään kovaa, Mattila kertasi.

Loppusuoralla Mattila tarrasi tiukasti suoraan jatkopaikkaan oikeuttavaan kolmossijaan, eikä siitä luopunut.

– Eka en huomannut, että olen kolmantena. Sitten kun huomasin olevani kolmantena, tuli sellainen, ettei varmasti päästetä muita ohi.

Mattila arveli ennakkoon, että Lehikoinen varmaankin etenisi välieriin ja toivoi tekevänsä saman perässä. Kaksi suomalaista välierissä innosti häntä entisestään:

– On huikeaa!

Leveelahti: ”Ei oikeastaan tapahtunut paljon mitään”

Avauspäivänä päälajinsa kiekon finaaliin edennyt Helena Leveelahti tavoitteli keskiviikkona loppukilpailupaikkaa myös kuulassa, mutta hän jäi oman karsintaryhmänsä 10:nneksi tuloksella 13,68. Leveelahti ei saanut teknisesti toivomiaan työntöjä.

– Niissä ei oikeastaan tapahtunut paljon mitään. Ne hajosivat teknisesti, eivätkä lähteneet niin kuin toivoin. Yritin korjata parempaa keskelle menoa ja loppunostoa, ne olivat isoimmat ongelmani tässä kisassa. Johtuu siitä, etten ole harjoitellut kuulantyöntöä, kun olen keskittynyt kiekkoon, Leveelahti sanoi.

Miesten pika-aitojen alkuerissä Jesse Väyrynen ei onnistunut tekemään toivotun ehjää juoksua, mikä pudotti hänet eränsä seitsemänneksi ajalla 15,23.

– Kauden huonoin juoksu tähän väliin. Odotukset olivat hyvät ja vire oli hyvä, Väyrynen harmitteli.

Aamuosion kilpailut ovat vielä kesken.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia