Lähtöään viritellyt ja painoaan trimmannut pikajuoksija Samuel Purola odottelee mielenkiinnolla, ilmestyykö Tampereen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen 100 metrin alkuerissä tulostaululle sellaisia lukemia, mitä hän harjoitusten perusteella odottelee.

– Olen harjoitellut paljon lähtöä ja siirtänyt vähän telineitä kauemmaksi viivasta, että saisin ensimmäisestä askeleesta tehokkaamman, Purola sanoo.

Painoa Purola on pudottanut alle 95 kilon, joka on tuntunut harjoitusvauhdeissa.

– Olen nyt samassa kunnossa kuin mitä olin hallikaudella, Purola sanoo.

Purolan kesän paras 100 metriä on Oulussa kesäkuun lopussa huonolla lähdöllä juostu 10,44. Kun hän juoksi talvella hallissa 200 metrin 19 -ja 22-vuotiaiden halli-SE:n 21,11 ja 60 metriä 6,75, MM-kisojen 100 metriltä on luvassa tuntuvasti parempaa.

– Alkukesän kisoissa oli ongelmia telineiden kanssa ja muuta, Purola sanoo.

Purola valittiin MM-kisoihin myös 200 metrille, mutta hän juoksee Tampereella vain 100 metriä ja viestin.

– 100 metrillä tavoite on paikka loppukilpailussa, Purola sanoo.

MM-tilastossa Purola on kauden parhaallaan 24:s. Omalla ennätyksellä 10,31 sijoitus olisi tuntuvasti parempi. Tilaston kärjessä on neljä alle 10,20:n juossut urheilijaa: Yhdysvaltain Anthony Schwartz (10,09) ja Etelä-Afrikan Thando Dlodlon (10,11) johdolla.

IIlukka: Kiihdytys ratkaisee

Tällä kaudella ennätyksensä 10,53 kiihdyttänyt Riku Illukka odottaa MM-kisojen alkuerää mielenkiinnolla.

– Tämä kilpailu on ollut päätavoite viime vuodesta. Kaikki mennyt suunnitelmien mukaan. Talvella oli uran ensimmäinen etelän harjoitusleiri. Siellä se kolme viikkoa meni hyvin. Se on varmaan selitys kesän parantuneeseen vauhtiin, Illukka sanoo.

– Itse juoksussa ratkaisee kiihdytys. Jos se menee pieleen, juoksu kulkee huonosti.

Alkueriä on kuusi, Illukan erä on neljäs ja Purolan viides. Erät laukaistaan käyntiin klo 11.50. Niistä menee jatkoon kolme parasta ja kuusi aikavertailusta.

Lähde: Urheiluliitto