Suomalaisparit avasivat Hollannissa pelattavat beach volleyn EM-kisat parhaalla mahdollisella tavalla. Avauspäivän kolmesta ottelusta saldona oli kolme voittoa.

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen voittivat alkulohkon ensimmäisessä ottelussaan venäläisparin Ksenia Dabizha / Daria Mastikova helpohkosti 2-0 (21-15, 21-19).

– Venäläisiä vastaan peli pysyi hyvin kasassa, Toisessa erässä vähän rytmi sekosi, mutta koko ajan pysyttiin kuitenkin pelin päällä ja hoidettiin homma kotiin. Pitkän tappioputken jälkeen voitosta tuli todella hyvä fiilis, Lehtonen kertasi.

Lehtosen ja Ahtiaisen hurja tahti jatkui myös päivän toisessa pelissä, kun puolalaispari Jagoda Gruszczynska / Aleksandra Gromadowska nujerrettiin lukemin 2-1 (21-15, 18-21, 15-10).

– Niinan rohkeutta varsinkin kolmannessa erässä oli hieno katsoa. Lisäksi ratkaisupalloissa meidän torjuntapuolustuspelaaminen oli vastustajaa päättäväisempää, Lehtonen analysoi.

Lehtonen ja Ahtiainen pelaavat tänään lohkovoitosta tshekkiläiskaksikkoa Kristyna Kolocova / Michala Kvapilová vastaan.

Myös Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen avasivat EM-kisat voitokkaasti. Tiistain ainoassa pelissään he kaatoivat latvialaiset Anastasija Kravcenokan ja Tina Graudinan selvin lukemin 2-0 (21-18, 21-11).

– Hyvä avausvoitto Latviasta, oma torjuntapuolustus oli tänään vahvaa. Koko pelin ajan oltiin keskittyneitä ja kärsivällisiä. Tästä on hyvä jatkaa turnausta, Parkkinen tuumaili.

Lahti-Liukkonen ja Parkkinen pelaavat loput kaksi alkulohkon peliään tänään. Kaksikko on voiton päässä jatkopaikasta. Jokaisen kahdeksan lohkon kolme parasta paria selviytyy 24 joukkueen jatkopeleihin, voittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle. EM-kisojen välierät ja mitaliottelut pelataan lauantaina.

Lähde: lentopalloliitto