Molempien suomalaisparien taival Hollannissa pelattavissa beach volleyn EM-kisoissa päättyi ennen puolivälieriä.

Lohkovoittajina suoraan jatkopelien toiselle kerrokselle edenneet Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen hävisivät ottelunsa pääsystä puolivälieriin tshekkiläiskaksikolle Barbora Hermannová / Marketa Slukova selvin numeroin 10-21, 11-21. Lehtosen ja Ahtiaisen EM-sijoitus oli 9:s.

Avauserässä vastustaja syötti aggressiivisesti, eivätkä Lehtonen ja Ahtiainen päässeet millään kiinni tshekkiläisparin takuuvarmaan vaihtopallopelaamiseen. Eikä tahti juuri muuttunut toisessakaan erässä, kun vuoden 2016 EM-hopeamitalistit rallattelivat tyylikkäästi kahdeksan parhaan joukkoon.

Lahti-Liukkonen ja Parkkinen 17:s

Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen tie EM-hiekalla puolestaan katkesi jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Pääsystä 16 parhaan joukkoon turnauksen ykkössijoitettu saksalaispari Chamtal Laboureur / Julie Sude oli suomalaisia niukasti vahvempi pistein 24-22, 22-20.

Lahti-Liukkoselle ja Parkkisella oli molemmissa erissä katkon paikka, mutta rutinoitunut saksalaispari oli ratkaisupalloissa suomalaisia kylmähermoisempi.

– Hyvä taistelu ei tänään ihan riittänyt voittoon saakka. Kentällä oli kuitenkin kaiken aikaa rauhallinen ja määrätietoinen vire päällä. Loukkaantumisen vuoksi oli mahdollista, että ei pelattaisi EM-kisoissa ollenkaan, joten siihen nähden tämä oli hyvä turnaus. Toki pelin jälkeen oli iso harmitus, kun ei pystytty viimeistelemään erien viimeisiä palloja kenttään, Lahti-Liukkonen sanoi.

Laboureur ja Sude juhlivat vuosi sitten Latviassa EM-pronssia Lahti-Liukkosen ja Parkkisen sijoittuessa viidenneksi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote