400 metrin aituri Oskari Mörö päätti kisakautensa jo nyt. 25-vuotias juoksija ei osallistu enää edes Kalevan kisoihin, koska ei ole toipunut toukokuun Turkin leiriltä saamastaan vatsaviruksesta. Miehen tuloskunto on ollut laskemaan päin, joten ratkaisuja oli tehtävä.

– Tällainen päätös on aina kova huippu-urheilijalta. Onneksi hyvä tukitiimi on auttanut päätöksessä. Tämä oli mahdollisimman järkevä päätös, kun olen vielä nuori urheilija. Ei voi lähteä terveydellä leikkimään. Tämä on kuin laittaisi rahaa pankkiin tulevaisuutta varten, Mörö kertoo Yle Urheilulle.

Kaksi vuotta sitten Möröllä oli nappikausi, kun hän juoksi EM-kisoissa neljänneksi ja ylsi olympialaisissa välieriin. Tämän jälkeen miehellä on ollut kaksi vaikeaa kautta. Tauko tehnee hyvää Mörön keholle.

– En ole päässyt palautumaan kunnolla. Kaikki voitava on tehty, mitä on pystytty. Oli aikalisääkin kesäkuun puolella ja oli hyviä jaksoja. Sitten kun normaali kilpailuihin valmistava harjoittelu alkoi olla käsillä, niin tuli edelleen samat ongelmat. Se oli pään hakkaamista seinään ja tekohengittämistä, Mörö kuvaa vaikeuksiaan Ylelle.

Lähde: https://yle.fi/urheilu/3-10310163