Suomen Urheiluliitto (SUL) on täydensi maanantaina yleisurheilun EM-joukkuetta kahdella urheilijalla. Joukkueeseen valittiin moukarinheittäjä David Söderberg ja pituushyppääjä Kristian Pulli. Kisat ovat Berliinissä elokuun toisella viikolla.

Pullilla on kesän kisoissa ollut ongelmia saada hyppy toimimaan 18 askeleen vauhdilla. EM-kisoissa hän käyttää 14 askeleen vauhtia.

– Minun ongelma on vauhtijuoksun lähdön räväkkyys. Syön sillä helposti jalat alta ennen ponnistusta. Nyt vauhti pudotetaan 14 askeleeseen, koska sillä hyppy toimii. Minulla on vauhdin lyhentämisestä kokemusta, Pulli sanoo.

Pulli uskoo, että tuolla vauhdilla hänellä on edellytykset onnistua Berliinin EM-areenalla.

– Neljätoista askelta on riittävä optimaaliseen hyppyyn nyt. Olen tosi hyvä kiihdyttäjä. Saan lyhyellä vauhdilla aikaan suuren nopeuden. Tein tuolla vauhdilla parhaat tulokset hallikaudellakin. Kesällä on kuitenkin haluttu yrittää hypätä 18 askeleen vauhdilla.

EM-kisoihin Pulli lähtee luottavaisena.

– Kilpailussa kaikki ovat samalla viivalla. Tilastot eivät enää merkitse mitään. Kenttä on aika auki. Aika monella on mahdollisuus menestyä omalla hyvällä suorituksella, Pulli arvioi lajinsa EM-näkymää.

Lähde: Urheiluliiton tiedote