Tour de Francen ensimmäinen viikko meni pitkälle odotusten mukaan. Kirimiehet olivat odotetun vahvoja: Peter Sagan, Fernando Gaviria ja Dylan Groenewegen voittivat avausviikolla kukin kaksi etappia. Dan Martin ja John Degenkolb voittivat kaksi muuta sekä BMC- talli joukkueaika-ajon.

Toisella viikolla kokonaiskilpailun isot nimet pääsevät todelliseen vauhtiin. Asetelmat ovat suosikeilla kohtuulliset – ensimmäisellä viikolla olisi ollut mahdotonta Touria voittaa, mutta sen olisi voinut sillä hävitä – kuten keskeyttämään joutunut Richie Porte. Myös esimerkiksi Nairo Quintanalla ja Rigoberto Uranilla jäi paljon tehtävää, jotta kaverukset nousisivat kärjen tahtiin. Edessä on kolme rankkaa etappia Alpeilla ja vasta näiden etappien jälkeen tiedetään, missä tämän vuoden Tourissa kokonaiskilpailun kannalta mennään.

Kokonaiskilpailun kärjessä oleva Greg van Avermaert saa todennäköisesti sanoa hyvästit keltaiselle paidalla tiistaina. BMC-tallin ajatus oli, että nyt olisi siirrytty ajamaan Portelle ja Tejay van Gardenerille, joka floppasi sunnuntaina pahasti. Kokonaiskilpailun kakkosijalla oleva Geraint Thomas voisi hyvinkin olla jopa voittajasuosikki, mutta hänen asemansa SKY-tallissa estää tämän: Thomas on Chris Froomen tärkein apuajaja. Kolmantena oleva Bob Jungels voi sinnitellä kärjen mukana, mutta olisi iso yllätys, jos Jungelsin nimi löytyisi vaikkapa viiden parhaan joukosta, kun kisa on ohi.

Sitten tuleekin joukko nimiä, joilla on sanansa sanottavana kokonaiskilpailussa. Konkariajaja Alejandro Valverde on viidentenä, Rafael Majka kuudentena, Jakob Fuglsang seitsemäntenä ja Chris Froome kahdeksantena. Froomen kanssa samassa ajassa ovat Simon Yates ja Mikel Landa. Tämä kuusikko voi hyvin olla kymmenen joukossa myös ensi perjantaina, kun Alpit on kärsitty ja palataan taas tasamaalle. Myös Vincenzo Nibali vaanii takana hyvin lähellä, joten italialaiskonkari voi hyvin tehdä vahvan nousun Alpeilla.