Sekä Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen että Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sijoittuivat 17:nneksi Itävallassa pelattavassa kauden kolmannessa beach volleyn viiden tähden Major-turnauksessa.

Molempien suomalaisparien turnaus päättyi jatkopelien ensimmäiselle kierrokselle. Neljän arvokisamitalin April Ross parinaan 194-senttinen torjuja Alexandra Klineman oli Lahti-Liukkoselle ja Parkkiselle vielä liian kova pala purtavaksi – ottelu yhdysvaltalaisille selvin numeroin 21-14, 21-15.

– Tänään ei ihan puhti riittänyt haastamaan jenkkejä. Ajoittain saimme syötöllä rikki vastaanottoa, mutta vastustaja pääsi silti rakentamaan hyviä hyökkäyspaikkoja. Kun tuon tason joukkueella on hyvä hyökkäyspaikka, on vaikeaa rakentaa omaa torjunta-puolustusta. He syöttivät myös hyvin ja hankaloittivat meidän sideoutia. Paljon hyviä asioita oli taas tässäkin turnauksessa, peli kehittyy viikko viikolta, Lahti-Liukkonen summasi.

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen puolestaan nousivat avauserän 12-21 -tappion jälkeen taistelemaan tosissaan erävoitosta saksalaisparia Kim Behrens / Sandra Ittlinger vastaan, mutta toisen erän 19-16 -johtoasema kääntyi kahden eräpallon jälkeen 25-27 -tappioksi.

Wienin Major-turnauksen 17. sija toi molemmille suomalaispareille 480 FIVB:n rankingpistettä ja 6 000 dollarin palkintorahat. Kausi jatkuu ensi torstaina Moskovassa alkavassa neljän tähden turnauksessa, johon molemmilla on suora pääsarjapaikka. Pelaaminen 10.-12. elokuuta Jyväskylän SM-finaaleissa riippuu menestyksestä Venäjällä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote