Davis Cup historialliseen muutokseen – Huipentuu jatkossa viikon kestävään turnaukseen!

© Kuva: Getty Images

Perinteikäs miesten maajoukkueturnaus Davis Cup kokee historiallisen muutoksen vuodesta 2019 alkaen.

Davis Cupin maailmanlohko huipentuu jatkossa yhden viikon kestävään turnaukseen kauden päätteeksi.

Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n vuosikokouksessa Orlandossa äänestettiin ja hyväksyttiin Davis Cupin peliformaatin muutos läpi kalenterivuoden kestävistä pudotuspeleistä yhden viikon kestäväksi tapahtumaksi kauden päätteeksi. Muutosta ovat olleet kehittämässä ja toteuttamassa ITF:n kanssa sijoitusyhtiö Kosmos. Muutos on suurin 118-vuotiaan Davis Cupin historiassa.

– Olen iloinen, että maat äänestivät muutoksen puolesta turvatakseen perinteikkään Davis Cupin aseman. Äänestämällä muutoksen puolesta, voimme nyt yhdessä Kosmoksen kanssa valjastaa kilpailun huikean potentiaalin ja kehittää sitä seuraavalle tasolle. Tämä uusi tapahtuma tulee olemaan todellinen tenniksen juhla, joka on mielekkäämpi pelaajille, faneille, sponsoreille ja televisioinnille, ITF:n puheenjohtaja David Haggerty kommentoi ITF:n tiedotteessa.

Kokonaisuudessaan 25-vuotias sopimus on arvoltaan kolme miljardia dollaria. Investointi edesauttaa merkittävästi tenniksen kansainvälistä kehittämistä ITF:n ja sen 210 jäsenliiton kautta. Myös Davis Cupiin osallistuvien maiden tulot kasvavat ja uusi pelaajien 20 miljoonan dollarin palkintopotti luodaan, mikä nostaa Davis Cupin raha-arvoltaan Grand Slamien tasolle.

KUINKA JATKOSSA PELATAAN?

Uusi Davis Cupin päätösturnaus tullaan pelaamaan ensi vuonna joko Madridissa tai Lillessä 18.-24.11. Viikon kestävässä tapahtumassa 18 maata pelaavat Davis Cup -mestaruudesta. Osallistuvat maat tulevat seuraavasti:

  • Vuoden alussa helmikuussa pelataan 24 maan kesken karsinnat koti- ja vierasottelu periaatteella. 12 voittajaa etenee marraskuun päätösturnaukseen.
  • Viime vuoden neljä parasta ovat automaattisesti mukana lopputurnauksessa.
  • Kaksi villiä korttia jaetaan ennen helmikuun karsintoja.

Davis Cupin päätösturnauksessa maat jaetaan kuuteen kolmen maan lohkoon. Yhdessä otteluparissa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli, ottelut pelataan paras kolmesta erästä systeemillä. Lohkot pelataan maanantaista torstaihin ja lohkovoittajat sekä parhaat lohkokakkoset selviytyvät puolivälieriin. Puolivälierät pelataan perjantaina, välierät lauantaina ja loppuottelu sunnuntaina. Lohkojen kaksi heikointa maata tippuvat suoraan alemmalle tasolle seuraavaksi vuodeksi ja muut semifinaalien ulkopuolelle jääneet maat pelaavat helmikuun karsinnoissa ensi vuonna.


Lähde: Tennisliiton tiedote