Mimosa Jallow’sta tuli neljäs suomalaisnainen pitkän radan arvokisamitalisti.

Edellisten EM-uintien tulostaso koheni huomattavasti naisten 50 metrin selkäuinnissa sunnuntaina Glasgow’ssa. Paitsi että lajin Euroopan ennätys saatiin päivitettyä peräti yhdeksän vuoden takaa, myös mitaleille vaadittava aika koheni selvästi.

Jallow oli se, joka päivitti lajin EM-mitalirimaksi 27,70. Finaalissa oli selvä kärkikaksikko, isäntämaan Georgia Davies (27,23) ja Venäjän Anastasia Fesikova (27,31).

Jallow kävi pronssista tiukan taiston Alicja Tchorzin kanssa, mutta onnistui pitämään puolalaisen takanaan neljän sadasosan marginaalilla.

Tämä on Mimosa Jallow’n ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali. Siihen ovat suomalaisnaisista häntä ennen pystyneet pitkällä radalla vain Eila Pyrhönen (1966), Hanna-Maria Seppälä (2008) ja Jenna Laukkanen (2016).

Jallow’lla toki oli jo kahden vuoden takaa viestin EM-pronssia yhdessä Laukkasen, Seppälän ja Emilia Bottaksen kanssa.

On myös syytä muistaa, että Jallow kellotti matkan alkuerissä uuden Pohjoismaiden ennätyksen, 27,42. Hän vei PE-ajan Tanskan Mie Nielseniltä huimalla 0,21 sekunnin erolla. Nielsen jäi Glasgow’ssa finaalin ulkopuolelle, 13. sijalle.

Ehkä kaikkein kovin noteeraus Jallow’lta oli kuitenkin se, että alkueräaika 27,42 vei hänet 11. sijalle maailman kaikkien aikojen nopeimpien naisten listalla 50 metrin selkäuinnissa. Tällä listalla ovat mukana myös kumipukuvuosina uineet uimarit.

Lähde: Uimaliiton tiedote